Integritetspolicy

Introduktion

Estable AB, med organisationsnummer 559162-4936, är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till oss. Vi på estable värnar om din integritet och vi är måna om att du som användare av vår tjänst ska känna dig trygg i alla kontakter med oss. Vi respekterar också din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. Vår ambition är att tillhandahålla en så bra tjänst som möjligt och att du ska trivas på vår sajt.

När du registrerar dig för estable samlar vi in dina uppgifter för att du ska kunna registrera dig som användare av estable.se och för att vi ska kunna erbjuda dig bästa möjliga tjänst. I denna integritetspolicy beskriver vi vilka uppgifter vi samlar in, hur vi hanterar och skyddar dem, hur du som användare har kontroll över personuppgifterna samt hur du kommer i kontakt med oss.

Vår policy gäller i alla sammanhang; när du besöker vår hemsida, när du registrerar dig och använder dig av vår tjänst, när du har kontakt med oss via sociala medier, när du kommer i kontakt med oss i olika sammanhang - via email, telefon, chatt m.m.

Om förutsättningar, lagar eller regler förändras kommer vi att göra justeringar i denna integritetspolicy. Ändringar kommer att meddelas via vår sajt när så sker och vi rekommenderar att du kontinuerligt håller dig uppdaterad via den samma.

Våra principer

Denna integritetspolicy tillämpas på de personuppgifter vi samlar in vid registring av vår tjänst, när du besöker vår hemsida, när vi skickar ut nyhetsbrev, kontaktar dig via telefon, eller annan kontakt med oss. Vid större förändringar kommer vi även att skicka ut information till dig via de kontaktuppgifter du gett oss.I det fall du inte vill ge oss dina personuppgifter kan vi heller inte låta dig använda tjänsten. Det är alltså en förutsättning att du registrerar dig för ett användarkonto för att kunna logga in på estable.se.

Personuppgifter vi samlar in

Det finns två typer av personuppgifter som vi samlar in; de uppgifter vi samlar in vid registrering av tjänsten via estable.se och de personuppgifter som du själv anger vid användandet av tjänsten. Vi kommer inte att sälja eller på annat sätt dela med oss dina personuppgifter, så som namn, personnummer, E-mail-adress, telefonnummer eller annan kontaktinformation till tredje part.

Personuppgifter som du ger till oss vid registrering av tjänsten
Vid registrering och skapande av ett personligt konto för vår tjänst uppger du ditt namn, adress, email adress och telefonnummer. Vid betalning via vår betaltjänst behöver du också uppge uppgifter från ditt betalkort. Dessa uppgifter kommer endast att lagras av Stripe som är vår externa partner för betalningstjänster (www.stripe.com).

Personuppgifter som du ger till oss vid användning av tjänsten
När du är inloggad på estable.se kan du välja att lägga till uppgifter till din användarprofil (förnamn, efternamn, mobilnummer, E-mail, beskrivning). Du kan även delta i vårt ”Gnägg-forum” och då står du som avsändare för de inlägg och uppgifter som du delger. Vad som gäller vid deltagande i vårt forum definieras i våra ”Användarvillkor”.

När och hur vi delar informationen med andra

Det finns situationer då det är nödvändigt för oss att dela din information med andra företag. Det handlar då om företag som uträttar tjänster som är krävs för att vi ska kunna leverera vår tjänst till dig. Det kan exempelvis vara samarbetspartners som tillhandahåller och hostar vårt betalningssystem. När du skriver in dina kortuppgifter för att betala för tjänsten kommer vi att dela denna betalinformation med dem, allt för att leverera säkra och smidiga betalningar. Vidare delar vi också informationen med företag som tillhandahåller driften av de servrar där estable.se hostas. Vi har samarbetsavtal med alla våra leverantörer för att säkerställa att de hanterar dina uppgifter på ett säkert sätt.

Hur och varför vi använder dina personuppgifter

Vi använder informationen vi samlar in om våra användare för tre huvudsakliga syften:
- att bedriva vår verksamhet och på bästa möjliga sätt tillhandahålla (inklusive förbättra och anpassa) de tjänster och produkter vi erbjuder
- för att skicka kommunikation om nyheter m.m. dig som användare
- för att marknadsföra tjänster samt visa reklam i våra egna tjänster och webbsiter som stöds av reklam

I fallet med reklam rör det sig om sådan reklam som är relevant för travsporten och dess följare. Vid registrering av Tjänsten måste du aktivt välja om du vill eller ej vill ta emot informations eller reklamutskick. Du kan närsomhelst avsäga att få reklam under ”Mitt estable” eller via länken som du hittar i våra digitala utskick.

I tjänsten kan det förekomma länkar till material genererat av tredje part, exempelvis länkar till andra webbplatser. Dessa webbplatser kontrolleras inte av estable och vi ansvarar inte för innehållet som förekommer där.

Dina rättigheter

Vi på estable strävar efter att vara öppna och tydliga med hur vi behandlar dina personuppgifter. Vi strävar efter att endast samla in och lagra den mest nödvändiga informationen för att säkerställa att vi ska kunna leverera en bra och säker tjänst. Vi har valt samarbetspartners som kan leverera säkra kringtjänster, som exempelvis vår betalningstjänst.

Givetvis har du som kund alltid rätt till att begära tillgång till dina uppgifter direkt av oss. Om vi mottar en begäran om tillgång kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerhetsställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person. Du kan alltid begära att dina uppgifter rättas eller uppdateras av oss men enklast gör du detta genom att uppdatera dina profildata på estable.se.

Om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med gällande lagstiftning har du rätt att begära att uppgifterna raderas eller begränsas. Du har också rätt att invända mot vår behandling eller att begära att få de uppgifter som du har lämnat till oss överförda till annan personuppgiftsansvarig. Via ”Mitt Estable” kan du fritt välja om du vill ha marknadsföring från oss eller ej. Du kan också använda den länk som följer med varje utskick för att tacka nej till vidare kommunikation. Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du också rätt att lämna in ditt klagomål till Datainspektionen (www.datainspektionen.se).

Säkerhetsåtgärder gällande din information

För att skydda din integritet och den personliga information som du tillhandahåller genom din användning av Estable upprätthåller vi fysiska, tekniska och administrativa skyddsåtgärder. Vi kommer kontinuerligt utbilda vår personal i GDPR och hur de hanterar säkerheten kring dina uppgifter. Vi är också noga med att välja samarbetspartners som kan garantera samma höga säkerhetskrav som vi har.

Lagring och bevarande av personuppgifter

Vi lagrar dina uppgifter så länge som det är nödvändigt för att tillhandahålla våra tjänster, eller så länge det krävs för att uppfylla våra rättsliga förpliktelser. Vi kommer att bevara dina uppgifter så länge du är aktiv kund hos Estable, därefter upp till 12 månader efter att du gjorde din sista betalning, alternativt 12 månader efter att du blev inaktiv på sajten. Vi har också rutiner som säkerställer att vi löpande raderar de uppgifter vi har om dig.

Om du kommunicerar med oss på Estable via email eller annan kanal kommer denna information att sparas i upp till 24 månader i syfte att kunna hantera det ärende som kommunikationen avser.

Övrigt

Vi jobbar ständigt med att förbättra och utveckla vår tjänst. För det ändamålet samlar vi in data om hur du som användare beter dig på sajten. Denna data anonymiseras så att den inte kan kopplas till specifika individer.

Våra servrar kommer alltid att ligga inom EU. Notera att vår samarbetspartner (Stripe) är ett amerikanskt bolag som har skrivit på en EU – U.S. Privacy Shield Policy (https://stripe.com/privacy-shield-policy).

Vi använder Google Analytics för att analysera datatrafik till och från och på vår hemsida. Använd följande länk för att ta del av deras Privacy Policy (https://policies.google.com/privacy).

Uppdatering av vår integritetspolicy

Vi kommer kontinuerligt att uppdatera detta dokument när ny information eller nya regler gör gällande att så måste ske. Vi rekommenderar att du hålla dig underrättad om framtida förändringar med jämna mellanrum via vår hemsida www.estable.se. Längst upp i dokumentet kan du se när den senaste uppdateringen gjordes.

Kontakt

Vårt mål är att skapa en så bra förståelse som möjligt för hur vi använder dina personuppgifter. Om du fortfarande har frågor kring detta är du välkommen att kontakta oss på estable för att få mer information.

Estable AB
Mail: Support (support@estable.se)

Länk till Datainspektionen
Länk till Stripe (integritetspolicy)

Senast uppdaterad: 2020-05-12
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.