Omgångsspel

Spelformer som innefattar flera lopp är de absolut populäraste i sverige. Även om man inte har koll på trav så har man i något sammanhang hört talas om V75 och V86, trots att man kanske inte vet vad det innebär. Är du en av dem? Så bra! För här kommer vi gå igenom hur de går till, vad som skiljer dem åt och vad som krävs för att vinna!

Hur går de till?

Det som alla dess spelformer har gemensamt är att du ska hitta vinnarna i ett flertal lopp. Du kan välja hur många hästar du vill i varje lopp. Väljer du bara en kallas detta en spik, tar du flera kallas detta att gardera sig. Ju fler hästar du tar ju dyrare blir din kupong, men det ökar samtidigt dina odds att pricka in rätt vinnare.

De olika spelformerna

Det finns ett flertal olika omgångsspel och här ska vi titta närmare på de populäraste spelformerna:

V75

Sveriges absolut populäraste spelform är V75 som allt som oftast alltid drar igång vid 16.20 på lördagar. I V75 ska du pricka in vinnarna i de sju V75-avdelningarna, alltså sju lopp som alla äger rum samma dag. Målet är att få alla rätt, men du får även ta del av vinstpotten om du har sex eller fem rätt. 

När du spelar på V75 kan det ibland bli så att ingen vinner eller att för många prickar in 5 eller 6 rätt. Om det resulterar i att vinstutdelningen blir lägre än 15 kronor per kupong, delas inte pengarna ut, utan går då till en jackpott för nästa V75-omgång som sker på en lördag.

V86

Efter V75 på Lördagar så är de V86 Onsdagar som är de näst populäraste spelformen. Här är det till skillnad från V75 åtta lopp i stället för sju och det gäller att pricka in vinnaren i sex, sju eller åtta lopp. Där ju fler rätt innebär högre vinst!V86 körs antingen på en bana, då med starttid 19.20. Eller så går loppen på två banor samtidigt, Detta kallas då V86 Express och har starttid 20.30

Grand Slam 75

I Grand Slam 75 gäller det precis som i V75 att hitta vinnarna i sju lopp. Skillnaden är att om du är ensam med sju rätt kan du vinna 10 miljoner. Precis som i V75 så om ingen har sju rätt eller om vinstutdelningen blir lägre än 15 kronor så läggs de pengarna till nästa Grand Slam omgång.

V64

En spelform som går på vardagar där det gäller det att hitta vinnaren i sex lopp, men du får även utdelning vid fyra eller fem rätt. Du kan också välja att bara spela på 6 rätt. Detta kallas för en V6

V65

Förr var V65 det stora spelformen och gick på lördagar. Denna har nu ersatts av V75 som det mest populära spelet. Men V65 finns kvar och du kan nu spela det flera gånger i veckan.Du ska pricka in vinnarna i 6 lopp med får även utdelning på fem rätt.

Dagens Dubbel

Till skillnad från ovannämnda spelformer så gäller det i Dagens Dubbel att hitta vinnarna i två lopp. DD som det förkortas är en populär spelform som du kan spela varje omgång som det går V75, V86 eller V64. 

Dessa spelformer är den mest populära och här krävs det att du sätter dig in i flertalet lopp och prickar in rätt vinnare. På Estable.se finns mängder med statistik, insikter och även loppsimulatorn som du kan ta till hjälp för att hitta dina vinnare.
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.