Svenska Travligan (STL)

Svenska Travligan förkortat STL är en tävlingsserie för de allra bästa travhästarna. Vi ska kika lite närmare på vad det innebär och när tävlingarna äger rum under 2022.
 

Upplägg

STL pågår under hela året med åtta försök- och finalomgångar, så kallade meeting.I varje meeting körs ett bestämt antal försökslopp där de tolv hästar som samlat flest poäng i försöken får starta i finalerna.

Divisioner

Det finns åtta olika divisioner (travserier) som regelbundet körs inom ramen för V75-spelen i Sverige, på lördagar runt om på olika travbanor i Sverige. Divisionerna är följande: 

Poängräkning

PoängräkningI försöken får hästarna poäng efter placering enligt skalan:
Placering - Poäng
1 - 30 p
2 - 12 p
3 - 8 p
4 - 6 p
5 - 4 p
6 - 3 p
7- 2 p
Oplacerad - 1 p
Diskad - 0 p

Finaler

Varje division pågår i ca 2 månader, därefter gör de bästa hästarna i divisionen upp i en final för respektive division. Hästar som samlat flest poäng i försöken är startberättigade i finalen i respektive division. Totalt sex finalomgångar äger rum varje år.

Gulddivisionens finallopp klassas som ett Grupp 2-lopp, det vill säga ett lopp av näst högsta internationella klass.
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.
Utomlands är Trio en av de största spelformerna inom trav då en skräll kan innebära höga odds och en stor vinst även med en låg insats. I Trio ska du pricka in de tre första hästarna i ett lopp i rätt ordning. Du ska alltså sätta rätt vinnare, två och tre i ett lopp. Du kan spela Trio på alla lopp så det kan vara bra att kombinera med t.ex. V75 men står också utmärkt på egna ben som ett mycket spännande spel. Minsta insats för ett spel är 2 kronor, och du kan antingen spela en rak trio med tre hästar, eller kombinera flera hästar i ett lopp och skapa ett system. Vinsten beror på oddset för den vinnande kombinationen, så om tre väntade favoriter står på prispallen blir oddsen låga, men bid en skräll kan både odds och utbetalning bli stora.