V75
Örebro
Efteranalys
2023-03-06

Sammanfattning av vecka 9 samt en blick framåt

Jag tycker ibland att tidigare omgångar ibland glöms bort lite för fort. Om det har gått tungt kan det ofta vara skönt att vända blad, men det är ändå lärorikt att gå igenom loppen i efterhand och resonera kring hur man analyserade loppen på förhand kontra utfallet. I den här texten tänkte jag göra just det, samt blicka framåt för att kika på vad denna vecka har att erbjuda. Jag vet inte om det blir ett stående inslag, men vi testar denna vecka. Häng på!

Tung start på V75-omgången

Ibland är man rätt ute i analysen men att utfallet ändå blir fel. I lördagens inledande avdelning var både analys och utfall fel. Så blir det ibland och då är det viktigt att fundera varför det blev så. Det är en balansgång, då man inte får bli för resultatorienterade på kort sikt, då variansen i trav generellt och streckspel i synnerhet är hög. Här trodde jag dels att Magnus Djuse bakom King of Everything skulle släppa till Borups Victory. Från spets trodde jag att King of Everything skulle få det tufft. Nu vann han hur enkelt som helst och det är bara att lägga sig platt. Kanske var hästen bättre än jag trodde, kanske gjorde amerikansk sulky större effekt än jag räknade med. Det är vad det är. Att hamna snett sin analys är inte det värsta som kan ske, problemet är bara att fallhöjden är väldigt hög när man spikar en häst som är streckad 60 %, och det blir fel. En miserabel start utan tvekan!


Chapuy vann över medeldistans

Den stora snackisen i Gulddivisionen var huruvida Chapuy skulle stå pall över medeldistans. Något jag även nämnde i min text om loppet. Loppsimulatorn hade honom helt rätt som etta, vilket var ett resultat av hästens goda vinterform. Helt rätt skulle det visa sig då han vann från spets på 12.4. På systemet valde jag att dubbla med Spickleback Face, som ju gjorde ett fint lopp som tvåa.


Även Ninja Zon spårade runtom

När jag skrev min text för V75-5 hade inte Graces Candy blivit struken. Jag trodde hon skulle ha god chans att få överta spets från Ninja Zon, och jag rankade dessa två högt sett till positionerna. Även Loppsimulatorn var med på banan och rankade Graces Candy tidigt. Efter att hon ströks fanns det ingen som kunde ställa en spetsfråga till Ninja Zon i tid, som istället kunde spåra runt om. Hon var väldigt tidig på min kupong och skönt för självförtroendet att hamna rätt ibland också, efter den tråkiga inledningen.


Loppsimulatorn var het rätt ute i den avslutade avdelningen

I den sjunde avdelningen rankades 12 Bugatti Hall först. Lite anmärkningsvärt då han under veckan inte tillhörde de mest betrodda. Jag var inne på att han skulle få det tungt att bära pengarna han vunnit på kort tid, men det visade sig att han står väldigt bra i klassen. Efter utrustningsändringen (första barfota, första bike) som kom på lördagsmorgonen rankade även jag upp honom, och även om jag valde att gardera brett så var han ett tidigt streck på kupongen. Snyggt av Estable att ranka honom först.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att det som oftast var så att man hamnade rätt i vissa lopp, fel i vissa. Det är ett svårt pussel att få ihop helt enkelt. Bara att ta omtag!


GS75 med stor jackpot i söndags och pengarna tillbaka för oss

Jag valde även att öppna upp ett andelsspel för söndagens jackpotkryddade GS75-omgång på Eskilstuna. En megaskräll och resten favoriter eller betrodda gav 24 000 SEK för de som lyckades pricka in 7 rätt. Mest häpnadsväckande tycker jag ändå är att sexorna gav 91 kr, otroligt mycket för en så enkel rad, bortsett från storskrällen. Det visar bara på vilket fint spel GS75 är, i synnerhet då det är jackpot. För egen del blev det 6 rätt och ganska exakt pengarna tillbaka för mig och andelsköparna. Lite trist då vi hade nästan heltäckt i tredje loppet där storfavoriten vann, då det hade gett betydligt mer på 6 rätt med en annan vinnare.


Loppsimulatorn är väldigt användbar i dessa lopp

Jag tycker att Estables Loppsimulator kommer till sin rätt på allra bästa rätt i vardagslopp, som V64 och GS75, då den är så väldigt effektiv på att identifiera skiktade lopp. Med de standardparameters jag använder i Loppsimulatorn hade den fyra av sju vinnare rankade som etta. I bilden nedan kan ni se det jag menar, spelarna samt oddssättarna hade identifierat Nemo M.L. som klar etta, och därbakom var det väldigt öppet. Detta identifierade även Loppsimulatorn då Nemo M.L. stack ut rejält och sedan jämnt bakom, varför jag valde att gå brett i loppet. Drömmen är såklart att Loppsimulatorn ska hitta något som andra inte hittat, men så kan det såklart inte alltid vara. Precis som man själv i sin analys inte hittar speldrag i varje lopp. Jag använder Loppsimulatorn frekvent i vardagslopp, just för att se vilka lopp som är jämna respektive ojämna, och jämför sedan med streckprocenten. Sen måste man såklart göra grovjobbet i lopparkivet, men Loppsimulatorn gör det så väldigt mycket enklare att plugga då man kan lägga tiden i lopparkivet på att fokusera på de öppna loppen.

Se kommande V75 i Loppsimulatorn


Travveckan vi har framför oss

V86 denna lördag delas mellan Solvalla och Bjerke, och det är en omgång jag kommer stå över då de norska loppen sällan är särskilt intressanta. Jag noterar dock att en häst jag ofta spelar hårt; Rampant, som startar i V86-2. Han rankar in som femma i Loppsimulatorn. Självklart är det tufft att vinna från bakspår över 1640, men skulle det bli lite körning är han nog bra nog att vinna ett sådant lopp. Jag har inte analyserat loppet alls då jag inte kommer spela, men om någon som läser den här texten ska göra det tycker jag att man kan kika lite närmare på Rampant, i synnerhet om procenten blir låg.

Spana in veckans V86 i Loppsimulatorn


V75-cirkusen drar till Halmstad

Lördagens omgång på Halmstad ser vid en första anblick rolig ut. Vi har ett antal utländska gäster, exempelvis Noxx Vrijthout som startar i V75-2. Detta är en häst som jag fastnat lite för, då jag spelade honom ganska hårt i Klass 2-finalen under Elitloppshelgen förra året. Den gången räckte han inte, men det måste väl ha varit en av de absolut bästa Klass 2-finalerna på väldigt länge? Eller vad sägs om Kentucky River, L.A. Boko, Luuk Schermer och Kagan? Samtliga rejäla klassklättrare. 

Årsdebut för Önas Prince

Äntligen får vi även en Gulddivision värd namnet med hästar som Very Kronos, Aetos Kronos, Four Guys Dream och Önas Prince. Den senare gör årsdebut och då Nordström själv sagt att han hoppas på en Elitloppsbiljett omgående lär han vara vässad för ett bra lopp. 

Min travvecka

Jag kommer som sagt inte spela V86, men mitt andelsspel för V75 för Estable är redan öppet och andelar kan köpas här. Om vi får en V64-jackpot någon dag under veckan kan det även bli så att jag öppnar ett andelsspel för det. Det är ju jackpot på V64 så ofta, att jag tycker att man kan välja att spela V64 enbart vid dessa omgångar. Så gör i alla fall jag.


Titta gärna in HÄR för att se vilka aktuella spel jag har öppna. Jag spelar bara om jag är rejält påläst och köper alltid ett antal andelar själv, såklart. Det ska egentligen inte behöva nämnas men som andelsmarknaden har utvecklats vill jag ändå vara noga med att poängtera det.


Ha en fin vecka, lycka till med liren, och titta gärna in på fredag då det läggs upp texter för fyra av lördagens V75-lopp!


Allt gott!

Göthberg

Se allt inför helgens V75
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.