V75
Bjerke
2022-11-04

V75-1: Klurig inledning med Axel Jensens minneslöp för ston

Ett gäng norska och danska hästar i det inledande loppet på Bjerke, men det enda svenska stoet är streckfavorit. Ett väldigt roligt spellopp där spetsstriden kan bli avgörande. Häng på!

Loppsimulatorns etta spelad till under 1%

Etta i Loppsimulatorn är den helt ospelade tvåan från det norska derbystoet 9 Katja B.R. Det är främst den placeringen som gav 500 00 NOK in på kontot som gör att hon rankas bäst, vilket vi ser på den gröna stapeln i Loppsimulatorn som indikerar Snitt/start, kr. Då årgångslopp för unga hästar är så penningstinna gör det att de hästar som tagit fina placeringar i dessa lopp rankas lite för bra i Loppsimulatorn. Det är en detalj att ha koll på. Av den anledningen har vi inte viktat upp denna parameter, vilket vi normalt sett brukar göra. Bakom de tre mest betrodda är loppet öppet och hon placeras i just det skiktet bakom. Väljer man att gardera bredare är hon ett givet streck på kupongen till under 1 %.

Till Loppsimulatorn


Inga minus att finna på svenska hästen

6 Global Collection med Mats Djuse i sulkyn är ganska så klar streckfavorit, och då hon kontinuerligt under veckan har trendat uppåt utgår vi från att hon kommer vara favorit även när starten går på lördag. Detta är en häst som tidigare i karriären var strulig men nu verkar hon ha hittat rätt då hon har sju raka felfria lopp. Finfina triggers har Estable identifierat dessutom, såväl bäst rekord -samt vinnartid i fältet och därtill två raka segrar. Vi tror att det kan bli lite körning från start mellan några av de invändiga, och det skulle gynna Global Collection. 

Vi kan inte lösa spetsstriden

Just spetsstriden är väldigt svår. De som främst gör upp är 1 A Perfect Dutchess och 3 Global Yankee. Den senare rankas bäst (fyra) i Loppsimulatorn av de två och det är även hon vi har fastnat mest för. Hade vi trott på klar fördel Global Yankee i spetsstriden hade det kunnat vara en potentiell spik. Vi är dock osäkra hur bra A Perfect Dutchess kan öppna nu när hon utrustas med helstängt huvudlag. 

Vi synar de danska hästarna

Global Yankee som sagt. Detta är en häst som slutade tvåa i det danska derbyt för ston och efter det har hon tagit två vinster på imponerande vis. Vi gillar henne skarpt i det här loppet. Här möter hon flera jämnåriga danska landsmaninnor. Ett perfekt tillfälle att då använda funktionen Jämför hästar, en Premiumfunktion som vi hittar i Estables standardrank. Vi väljer in de danska hästarna: 2 Gurli Tinghöj, 3 Global Yankee, 4 Golden C N och 8 Gabi Kyvsgård. Mest intressant tycker vi är inbördes möten, och vi kan se att samtliga har mött varandra tidigare. Här kan ni klicka runt själva och kika. Vi väljer att jämföra de mest betrodda av dessa hästar: Global Yankee och Golden C N. Dessa har mötts hela elva gånger och statistiken är 6-5 till Golden C N. Dock har Global Yankee varit bäst placerad av de två i tre av de fyra senaste mötena. Just Golden C N vann det danska derbyt för ston, men sedan dess har formen pekat nedåt. En klart kapabel häst men hon känns faktiskt inte jättetidig i det här loppet just på grund av formtappet.

Se all statistik inför loppet här


Så hur löser vi loppet?

Ni som brukar läsa dessa texter vet att vi brukar lägga fokus vid Loppsimulatorn och Triggers, men glöm inte bort andra fina funktioner, som exempelvis Jämför häst. Hur ska man då lösa det här loppet? Som vi redan varit inne på är det en svår spetsstrid och vi gillar Global Yankee lite för mycket för att kunna spika någon annan. Istället är vi inne på gardering. Troligen klarar man sig ganska långt på 1, 3 och 6. Då får man med den troliga spetshästen (1 eller 3) samt den som gynnas mest om det blir körning dem emellan (6). Vi kan dock inte blunda för att Loppsimulatorns förstarank är streckad till under 1 %, så beroende på hur kupongen ser ut i sin helhet kan man med fördel måla på lite bredare i det här loppet också.


Hur jag gör i mitt Tillsammanssystem för Estable återstår att se. Ta gärna en andel för 100 kr!


Lycka till!

Daniel Göthberg
Se allt inför Bjerke här!
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.