V75
Eskilstuna
2022-11-10

V75-1: Stökar voltmomentet till det för silverhästarna?

Voltstart i silverdivisionen är alltid extra intressant då flertalet av dessa hästar inte är särskilt vana att starta i volt. Vi tror oss ha löst loppscenariot och tycker att ettan är given. Dessutom bjuder vi på en tvilling. Häng på!

Chansa bort bästa hästen?

Knapp etta i Loppsimulatorn är 10 Santos De Castella. Voltstart är ett riskmoment för hästen men därför är tredjespåret ett plus då han inte behöver vända upp särskilt snävt. Kapacitetsmässigt är vi helt på det klara med att detta är bästa hästen. Voltmomentet samt bakspår gör dock att vi rankar ned honom en aning. Santos De Castella har tagit alla sina 11 vinster från spets och just spets kommer det inte bli från det här läget. Vi är faktiskt inne på att om man vill spetsa till sitt system lite kan man med fördel sätta Santos De Castella på bänken och betala för lite roliga skrällar istället, antingen här eller i andra lopp.


Ställ in dina parametrar i Loppsimulaotnr


Helt klart en lämplig uppgift

2 L.L. Royal rankas tvåa i Loppsimulatorn, mycket knappt bakom Santos De Castella. Sist spikade jag med framgång emot på V75 men hur ska vi tänka här? Jämför vi med sist fick hästen stryk av Amalencius B.B., en häst med kraftig överkapacitet för silverdivisionen. Vi ska ej heller glömma att L.L. Royal gjorde ett väldigt fint lopp från spets och även om motståndet kanske är aningen jämnare den här gången så hittar vi ingen häst av Amalencius B.Bs kaliber i startlistan. Vi tror att L.L. Royal fixar starten hyggligt, det ska sägas att han inte sett helt fläckfri ut i tidigare voltstarter, men han har varit travsäker och vi tror på en medelöppning från andraspåret. 

Se alla triggers i Loppsimulatorn

Tänkbar spik men definitivt värd en tvilling

Vi tror dessutom att L.L. Royal kan ha hygglig chans att överta spets från 6 Special Major, där man låter helt inne på att släppa. Överlag känns Stall Robert Bergh på gång. Om vi kollar stallformen isolerat med hjälp av parametern Tränarens form ser vi att han faktiskt rankas allra bäst. Som ni märker har vi bra känsla för L.L. Royal i det här loppet. En tänkbar spik på kupongen. Dessutom tycker vi att man kan prova tvillingen mot 6 Special Major då det är hygglig chans att L.L. Royal sitter i spets när loppet har satt sig, med just Special Major i rygg. 

Till Loppsimulatorn


Motstånd saknas det som vanligt inte

Den som väljer att gardera loppet bör nog inte missa Loppsimulatorns tredjerank 8 Hipster Am. Att han tvingas tävla i vanlig vagn är inget plus, men han har ett ganska intressant smygläge härifrån och får den här gången Erik Adielsson i sulkyn. En häst med god kapacitet för klassen är 3 Sidney Celeber. Han rankas långt ner av Loppsimulatorn, vilket är förståeligt om man tittar på raden. Nu vann han dock sist på fint vis, och kanske kan det vara så att formen är på väg uppåt. Vi påminner om att hästen matchades i tuffa årgångslopp i fjol, och femårssäsongen kan ofta vara svår för hästar då de måste växa in i klassen de står i. Nu börjar vi dock se slutet på säsongen och skulle inte bli förvånade om det snart lossnar rejält för Sidney Celeber. 


Lycka till med den inledande avdelningen, samt omgången i sin helhet. Länk till mitt Tillsammanslag för Estable hittar ni här. 100 kr per andel är det som gäller. 

Daniel Göthberg
Se allt inför Eskilstuna här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.