V75
Örebro
2023-03-03

V75-1: Upplagt för Wäjersten i inledningen, eller?

Ett väldigt ojämnt försök i Silverdivisionen inleder V75-omgången i Örebro. Vi kikar närmare på favoriten, utmanarna samt tar upp en stor förbättring i Estables Loppsimulator. Häng på!

5 blir 8

En stor förbättring i Estables Loppsimulator är att man nu kan välja in åtta parameters istället för tidigare fem. Detta gör det ännu viktigare att fundera kring hur man ska vikta parametrarna, eftersom vi vill att de som vi brukar kalla grundparameters ska få störst inverkan på rankingen. Snitt/start, kr är en bra sådan och som vi som vanligt här väljer att vikta upp. Med så här många parameters i simuleringen jämfört med tidigare, väljer vi att vikta den till max, för att den ska få betydande påverkan på rankingen. Hästens form och Hastighet är också grundparameters som vi vill ska få en tydlig påverkan. Övriga parameters väljer vi att vikta ned. Vi tycker dock att alla fyller en funktion, eftersom de tillsammans fångar upp viktiga detaljer och därmed påverkar totalrankingen.

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Bara 9 anmälda

Som vi ser i Loppsimulatorn är detta ett ovanligt skiktat lopp för att vara på V75. Tyvärr dessutom bara nio anmälda i loppet, vilket innebar att exempelvis tolvårige 12 Wollafur med 115 startpoäng kom med. Faktiskt märkligt att ATG valde att ha med det här loppet på V75 då extraloppet som istället är med på V4 ser betydligt mer spelvänligt ut. Nu är det dock som det är och vi kikar närmare på loppet!


Spets och slut är det troligaste

Först rankas spelarnas klara favorit 6 Borups Victory. Vi har skrivit mycket om den här hästen i tidigare texter och vi kan sammanfatta det med att han vann för lite som unghäst sett till kapacitet, och har därför nu mycket “billiga” pengar att plocka i vanliga V75-lopp. Han har under januari och februari gjort två starter. Först vann han ett försök till Bronsdivisionen och sedan efterföljande final. Att han är ny i Silver gör vi ingen stor sak av då det är en häst som har kapacitet för Gulddivisionen. Vi har här svårt att se att någon av de invändiga inte ska vara intresserade av att släppa till honom då det är en kanonrygg att ha. Spetsfavorit och med bäst kapacitet i loppet med andra ord. Borups Victory blir mycket svårslagen här, vilket ju även återspeglas i spelprocenten.


Formtapp eller en tillfällig plump?

I Loppsimulatorn ser vi att några hästar sticker ut bakom som främsta utmanare, och vi är helt eniga i detta. Tvåa rankas 9 Axel Ruda. Han har hållit toppform hela vintern men var det inte så att insatsen senast var åt det svagare hållet? Utifrån förväntningarna var det utan tvekan så. Ett tillfälligt formtapp eller start på en nedåtgående trend? Det är svårt att veta, men Axel Ruda ska alldeles oavsett räknas som en tidig utmanare här. Det ska även Loppsimulatorns fyra 5 King of Greenwood göras som återigen får Magnus Djuse i sulkyn. Han ska kunna kliva förbi invändiga, antingen för egen maskin eller via släpp. Sedan har Magnus ett val huruvida han vill släppa till storfavoriten eller inte. Märk väl att King of Greenwood senast vann från rygg ledaren och då det här loppet är så pass ojämnt som det är känns det troligt att han kommer få fritt i tid om Magnus väljer ett liknande upplägg. Vi räknar med att han resonerar likadant.


Synd på läget för Behind Bars

8 Behind Bars, rankad trea i Loppsimulatorn, ska också nämnas som en tänkbar vinnare. Väldigt synd på läget då han är som allra mest effektiv i spets. Han är dock kraftigt gynnad av att det är så få hästar i loppet, vilket innebär att oavsett var han hamnar kommer det bli en hygglig position. I synnerhet då vi har ett par klart svagare hästar i loppet som garanterat vill ge sina hästar snälla lopp på innerspår. Detta till trots rankar vi honom snäppet bakom de tidigare tre nämnda hästarna.


Spik eller inte? 

2 Cash Cowboy och 4 Borups Tornado är även de duktiga Silverhästar. Det stora minuset är den långa frånvaron från tävlingsbanan för de båda, varför vi rankar dem bakom Borups Victory, King of Greenwood, Axel Ruda och Behind Bars. Hur löser man då loppet? Vi menar att man kan hacka i sig en ganska så mastig spelprocent på Borups Victory. Utan tvekan tycker vi att 60%+ är rimligt. Sedan är det som alltid, huruvida man väljer att spika en häst i ett enskilt lopp beror till stor del på hur man bygger kupongen i sin helhet.


Denna vecka är det premiär för nya andelar hos Estable. Jag tar ut ett system för 100 kr med 15 andelar. Detta ersätter mitt tidigare Tillsammanslag. Andelarna kan köpas här! Framöver kommer jag även göra system för andra spelformer som exempelvis V86 och GS75 så håll gärna utkik efter mina spel i butiken!


Lycka till med avdelningen!

Göthberg
Se allt inför helgens V75 omgång
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.