V75
Halmstad
2023-03-09

V75-1: Vad är dagsstatusen på Hirondelle Sibey?

Hirondelle Sibey gör debut i Björn Goops regi och sett till kapacitet är hon utan tvekan några snäpp bättre än konkurrenterna. Dagsformen är dock ett frågetecken för henne, vilket det inte är för de främsta utmanarna. Häng på så kikar vi närmare på den inledande avdelningen!

Ett spel på dagsformen

1 Hirondelle Sibey rankas bara fyra i Loppsimulatorn. Det är en häst som är svårrankad baserad på statistiska parameters, vilket såklart är fullt förståeligt. Noterbart är att hon rankar blankt på parametern Hästens form, vilket betyder att hon antingen varit oplacerad eller inte startat de senaste två månaderna. I hennes fall har hon startat två gånger under denna tidsperiod, och var då diskvalificerad i båda starter. Här måste vi dock titta lite närmare på de loppen. Näst senast tappade hon travet på upploppet vilket innebar att en Prix D’Amerique-plats rök. Även senast galopperade hon på upploppet. I båda starterna har hon mött stentufft motstånd men två galopper på upploppet är oroväckande. Detta är normalt inte någon svår häst i den bemärkelsen, men man kan ställa sig en fråga kring fräschören i de två senaste starterna. Nu gör hon alltså debut för Björn Goop, men hon har tidigare gjort en start i Sverige. Det var 2021 i Europaderbyt där hon var tvåa bakom Calgary Games. Där, precis som i starterna i Frankrike har hon visat sig kunna öppna bra och hon bör ses med god spetschans i den här starten. Ett spel på henne blir ett spel på hennes dagsform och fräschör, för kapacitetsmässigt ska hon vara överlägsen motståndet.

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Upp i klass men underskatta aldrig form

En häst som bevisligen har knallform är Loppsimulatorns etta 5 Heroine Darling. Detta är dock en häst som är van att möta Diamantstohästar och går därför till skillnad från Hirondelle Sibey upp i klass. Personligen tycker jag att streckprocenten är lite för hög sett till motståndet hon möter, men man ska aldrig underskatta en häst i form.


Jepson kan smyga med och bör få chansen

Första utmanare till fransyskan tycker jag utan tvekan är Loppsimulatorns tvåa 9 Iceland Falls. Efter fyra starter på Vincennes gör hon comeback på svensk mark. Stallet aviserar att rygga Hirondelle Sibey i starten och då loppet är ganska skiktat tror jag att hon har god chans att hitta ut i andraspår under eller precis innan upploppet. En intressant detalj dessutom i triggern Ny kusk, Carl Johan Jepson kör den här hästen första gången. Jag brukar inte ofta stirra mig blind på kuskform men de som följde tävlingarna förra lördagen minns att Jepson vann två lopp under de V75-tävlingarna och han kör med ett bra självförtroende.


Löpärlig men ingen vinstmaskin

Ska man nämna ytterligare en häst tycker jag det är Loppsimulatorns femterank 3 Digital Class. Detta är en häst som är van tufft motstånd och att hon får tävla barfota runt om är ett klart plus. Dock radar hon inte upp segrar vilket Estable identifierar i triggern Digital Class har inte vunnit på 16 starter. Kapacitetsmässigt står hon sig dock bra här och väljer man att gardera loppet ska hon nog med på kupongen.


Skamvrån för mig förra lördagen

Förra lördagen blev det fem rätt på mitt andelsspel för Estable. Jag var helt fel ute i den inledande avdelningen där jag inte trodde att King of Greenwood skulle vara bra nog att spåra runt om. Det är bara att lägga sig platt. Närmare bra pengar var vi på GS75 där det blev pengarna tillbaka för andelsköparna, med hugg på mer utan tvekan. Denna veckas V75-omgång ser kanonfin ut tycker jag och vi kör på igen! 102 kr per andel som kan köpas HÄR. Jag öppnar ibland även upp för andra andelsspel än V75, dessa kan ni hitta HÄR.

Göthberg
Se allt inför V75 Halmstad
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.