V75
Solvalla
Spring Race
2023-04-07

V75-2: Går det att spika sig ur ett rundspelat Klass 1-lopp?

Det första loppet ser vid en första anblick totalt omöjligt ut. Men efter en del klurande och med stöd av Loppsimulatorn kanske det ändå är möjligt att hitta en billig lösning, eller kanske till och med tänkbar spik? Häng på så kikar vi närmare!

Hur man löser loppet beror på hur kupongen ser ut i sin helhet

Detta är ett av de absolut svåraste loppen på förhand, vilket återspeglas i streckfördelningen. Även Estables Loppsimulator skriver under på detta, i synnerhet är det väldigt jämnt i toppen och framförallt finns ingen tydlig etta. Hur man löser loppet beror väldigt mycket på hur man väljer att lösa kupongen i stort. Man behöver inte försöka plocka ned månen i varje avdelning, har man exempelvis en skrällspik på kupongen ser jag absolut inga problem med att gå brett här, eller att låsa på de fyra-fem mest betrodda. För egen del har jag åtminstone i skrivande stund inte hittat någon skrällbetonad spik, och att då lösa loppet enligt ovan tycker jag är iskallt. Jag tycker att det som travspelare är bra att försöka vara lite motvalls, och ofta göra tvärtemot vad folket gör. I det här fallet är detta att gå kort eller att spika.

Tickar många boxar

Att hitta en tydlig etta är klurigt, men jag har identifierat en som tickar många boxar för mig, och som dessutom rankas mycket tidigt i Loppsimulatorn. Detta är 12 One Cristal. Vi börjar med det negativa, vilket såklart är spåret. Dock är det inte fullt lika illa vid 2640 som om det vore kort -eller medeldistans. One Cristal har blivit fyra år och matchades tufft som treåring. Bland annat var han femma i uttagningslopp till Kriteriet och deltog i Breeder’s Crown-finalen. De frekventa läsarna av mina texter vet att jag är svag för hästar som har matchats tufft i årgångslopp och sedan går ut i vanliga lopp. One Cristal har gjort ett lopp i år, där han tävlade med skor och vann enkelt. Nu rycks återigen skorna vilket är hästens optimala balans. Estables triggerlista gillas, framförallt att han är travsäker, vilket uppmärksammas i triggern One Cristal har inte galopperat i någon av de 10 senaste starterna. One Cristal är min etta i loppet och till under 20 % är han en potentiell spik för mig.

Till Loppsimulatorn

En tuff motståndare från bakspår

Motstånd saknas dock som bekant inte. Värst emot tycker jag att Daniel Wäjerstens 10 H.C.’s Crazy Horse är. Precis som One Cristal är detta en fyraåring, som har gjort ett lopp i år. Det råder nog ingen tvekan om att även detta är en klassklättrare och när han nu ska tävla barfota bak för första gången är han såklart högintressant.

Tuffare emot än på slutet

Det kan också vara så att spårlottsvinnaren 2 Money Smile kan få överta spets tidigt och därifrån styra loppet. Absolut en tänkbar vinnare men här har vi en häst som till skillnad från de tidigare nämnda man vet hyfsat väl var man har, och dessutom går upp i klass jämfört med vad han har mött på slutet. Loppsimulatorn har honom som fyra, och det är tveklöst så att han ska räknas bland de allra tidigaste i loppet ändå.

Tränarkörd är ett minus

Jag kan inte avsluta den här texten utan att beröra Loppsimulatorns etta 6 Magic Knightrider.  Främst är det parametern Hästens Form som gör att han rankas så bra. Förvisso har han en V75-vinst i raden, men de fina placeringarna han har tagit de senaste två månaderna är främst i billigare lopp. Om vi jämför med V75-segern han tog i februari är det även ett minus att han är tränarkörd denna gång. Inget ont om Peter O Larsson, men det är såklart ingen Magnus Djuse.

Lycka till med avdelningen!

Till denna omgång har jag öppnat upp två V75-system som ni kan köpa andelar i:

* Mitt vanliga för 102 kr/andel kan köpas här

* Ett lite större jackpotsystem för 278 kr/andel kan köpas här

Göthberg

Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.