V75
Halmstad
2023-03-09

V75-2: Helöppet i Klass 1 vilket Estables Loppsimulator skriver under på

Spelarna har svårt i den andra avdelningen och sprider strecken ganska friskt bland de 12 startande, och visst är det en jämn avdelning. Häng på så kikar vi närmare tillsammans!

Vi börjar med att laborera lite i Loppsimulatorn

Som alltid väljer vi först in den nya uppsättningen av parameters i Loppsimulatorn, som jag alltid utgår från. Vid min standardviktning (se bild) rankas 12 Marabou Brodda etta. Detta är en kanonfin häst men att hon ska rankas etta från tolftespåret (även om 12 i volt inte är lika illa som 12 i auto) känns fel. Loppsimulatorn är ett otroligt bra verktyg, men man måste lära sig att använda den på rätt sätt, och det är något jag laborerar mycket med. I lopp som är så här jämna skulle man kunna vikta upp parametern Spår mer än vanligt. Anledningen är simpel, i jämna lopp är spår och positioner än viktigare än i andra lopp och kan ofta vara direkt avgörande. Vi testar och tar detta till sin extrem och viktar upp Spår till max. Nu ser vi att Marabou Brodda rankas fyra istället. Självklart ska man inte klicka runt bland parameters för att få Loppsimulatorn att ranka som man själv önskar, men just i jämna lopp tror jag det kan vara en god idé att ge spåret större betydelse. 

Mina standardviktning


Kapacitetsmässigt kanske inte bäst men från springspår är han ändå tidig

Med denna uppsättning och viktning i Loppsimulatorn rankas 6 Drizzle etta. Detta är en häst jag skrivit en hel del om tidigare. Kapacitetsmässigt är han nog inte bland de allra främsta i det här loppet, men från springspår har han god spetschans och med Björn Goop i sulkyn och dessutom anmäld barfota runt om känns det rimligt att han ska rankas bland de allra främsta. Andrankad är 3 Vanity Flair och att han ska räkna tidigt känns rätt. Han var gott gående senast i det Maragaretalopp som Bugatti Hall vann. Och att Bugatti Hall duger i den här klassen visade han ju med besked i lördags. I skrivande stund streckad under 10 %, vilket jag tycker gör honom till ett fynd.

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Jag blev överbevisad näst senast

Tredjerankad är 5 El Vego Khalifa. Här får jag erkänna att han överraskade mig rejält näst senast då han var trea bakom Chitchat och Marabou Brodda. Inte främst på grund av placeringen, utan intrycket genom sista sväng och över upploppet. Jag drog inga stora växlar av Klass 2-försöket han vann på Axevalla på Nyårsafton och trodde han skulle få tufft näst senaste. Där hade jag som sagt fel och han var riktigt bra. Femtespåret i volt är ett klart minus och det finns klar risk för tappstart. Kapacitetsmässigt duger han dock bra som sagt. Estable hittar även en trigger i Ny kusk, Johnny Takter kör den här hästen första gången. Kuskbyte på en häst som El Vego Khalifa som ibland kan uppträda lite oinspirerat i loppen är mycket intressant. 


Dessa två är också givna streck

Två hästar jag också vill nämna i den här texten är femterankade 8 Brady D.E. och nionderankade 9 Noxx Vrijthout. Svensk voltstart är ett litet orosmoln för båda, men inte något jag ser som något jätteproblem. Just Noxx Vrijthout fastnade jag för inför Elitloppshelgen förra året där han var ute i en stentuff Klass 2-final utan att räcka till. Jag tycker att detta är förstastrecket på kupongen sett till vad han visat på Wolvega och de få starter han gjort i Skandinavien.


Passa gärna på att ta en andel i mitt V75-system för Estable. 102 kr per andel och de kan köpas HÄR.


Håll även utkik efter mina andelsspel för andra spelformer, dessa hittar ni här. Troligen kommer jag spela även GS75 denna vecka.


Lycka till med liret!

Göthberg

Se allt inför V75 Halmstad
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.