V75
Bjerke
2022-11-03

V75-3: Återigen spår 1 för Laradja Vrijthout, hur ser vi på uppgiften denna gång?

För femte raka starten har Laradja Vrijthout dragit spår 1 bakom bilen. Sist föll han tungt efter startgalopp som storfavorit. Klart tuffare emot den här gången men spelprocenten även därefter. Ett mycket intressant lopp tycker vi, häng på när vi kikar närmare!

Perfekta förutsättningar för Lugauers springare

Ja, 1 Laradja Vrijthout alltså. I de senaste fyra starterna har det blivit två vinster och två galopper. Sist streckad till hela 67 % och då tyckte vi det var givet att gardera honom. Nu är han hos de tidiga spelarna bara streckad till 18 % vilket gör att situationen blir en helt annan. Hästen är väldigt startsnabb och definitionen av en frontrunner. Viktigt här att poängtera att loppet körs över 1609 meter och inte 1640 meter. En effekt är att innerspåret är klart mycket bättre då anloppet innan bilen släpper blir längre, samt att kurvan kommer tidigare, vilket gör det lättare för hästar invändigt att hålla ut de utanför.


Bästa hästen har dragit sämsta läget

Den här veckan rankas dock Laradja Vrijthout bara tvåa i Loppsimulatorn. Etta är istället 10 Stoletheshow. Detta är en mycket mer meriterad häst än Laradja Vrijthout. Sällan har vi sett någon rankas så överlägset bäst på parametern Snitt/start, kr. Medan Laradja Vrijthout har varit ute i Silverdivisionen har Stoletheshow två andraplaceringar i Hugo Åbergs Memorial och Sundsvall Open Trot. Vem vi kapacitetsmässigt håller högst är ingen tvekan om. Däremot är bakspår ett kraftigt minus över sprinterdistans, i synnerhet för en häst som Stoletheshow som är klart bäst när han tävlar i den främre träffen. Som sagt, bästa hästen i fältet utan tvekan, men blir troligen ändå överspelad från bakspår.

Ställ in dina egna parametrar i Loppsimulatorn


Spetskörningen kan bli utdragen

Den som kan stöka till loppet är Alessandro Gocciadoro bakom 4 Zorro Wind. Loppsimulatorns femterank är en klart kapabel häst och Gocciadoro lär ha siktet inställt på spets. Vi tror ändå på klar fördel för Lugauer i spetskörningen, framförallt då han vunnit spårlotten. Vi tycker även att Gocciadoro har visat viss ojämnhet i timingen bakom bilen. Ibland prickar han perfekt och kommer iväg rysligt snabbt, ibland klart sämre. Man måste ändå ha med i analysen att det kan bli en utdragen spetskörning mellan Gocciadoro och Lugauer, vilket kan bjuda in andra ekipage.


Diskad sist, dags för revansch?

En som skulle gynnas vid ett sådant scenario är såklart Stoletheshow. En annan, betydligt mindre spelad, som vi gillar är 9 Ultion Face. Hästen har under sommaren precis som hela stallet sökt efter formen, men nu känns han äntligen kraftigt på gång. Sist avslutade han ruggigt bra i Müllers Memorial men blev diskad för trängning. Hade han plockat fina pengar där, vilket hon gjort utan diskningen, hade han varit klart högre rankad än sjua i Loppsimulatorn. 5 Adde S.H. är också till rätt procent ett kul streck vid gardering. Han går upp i klass här, men kan Johan Untersteiner bara hitta ner i banan är han inte alls borta. Trivs kanske allra bäst i ledningen men har visat sig gå bra från andra positioner också. Då Adde S.H. rankas trea i Loppsimulatorn men bara streckad till 4 % identifierar Estable honom mycket riktigt som en Potentiell Skräll.


Till rätt procent kan det vara en spik

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att detta är ett riktigt kul lopp, både sportsligt och spelmässigt. Det blir mycket intressant att se vad streckprocenten landar på för Laradja Vrijthout då det skulle kunna vara en potentiell spik. Det som talar emot att spika är den låga streckprocenten på Ultion Face, som vi har fastnat mycket för!

6 rätt återigen för mitt Tillsammanslag för Estable förra lördagen. Vi tar nya tag och försöker jobba in sjuan den här veckan istället. Ta gärna en andel för 100 kr.

Daniel Göthberg

Kolla in estables rank
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.