V75
Solvalla
2022-11-25

V75-3: Brother Bill ännu större favorit än sist, hur göra?

Efter spårlottningen ser finalen i Gulddivisionen ut som en ganska ensidig historia. Ska Brother Bill verkligen kunna förlora detta? Vi vänder på alla stenar för att hjälpa er att fatta rätt beslut.

Vi garderade med framgång sist

När 5 Brother Bill startade i Eskilstuna för två veckor sedan skrev vi ”Brother Bill är en typisk häst som alltid är rolig att plocka med på kupongen när han inte är särskilt hårt betrodd, eftersom han har en skyhög kapacitet. Som storfavorit blir saken lite annorlunda eftersom han trots allt är ganska så ojämn”. Denna gång är spelprocenten ännu högre, något vi förvisso tycker är befogat. På Eskilstuna hade hästen spår 1 och de som valde att gardera loppet hoppades att han skulle bli fastlåst. Så blev det också. Han fick fritt in på upploppet och avslutade ruggigt bra. Formen för Brother Bill är bra vilket även statistiken ger stöd för, då han rankas först på parametern Hästens form. Även när vi väljer in fler parameters i Loppsimulatorn är Brother Bill klar etta. Det troliga är att han initialt kan lifta med utvändigt om Loppsimulatorns andrarank 4 Chapuy som lär spetsa, och sedan överta från denne. Vi bör alltså få loppets bästa häst, därtill loppets formhäst, i spets. Streckad till över 70 % tycker vi dock inte att det finns någon direkt uppsida i att spika honom även om det såklart beror på hur man bygger systemet i övrigt. Oavsett vilken väg ni väljer att gå så ska vi i alla fall kika lite på motbuden!

Till Loppsimulatorn

Rygg ledaren är en fin position men distansen är ett minus

Tvåa i Loppsimulatorn är tidigare nämnde 4 Chapuy. Hästen överraskade rejält sist då han spetsvann på Romme. Förhoppningsvis läste ni texten den gången då vi faktiskt varnade och lyfte honom som en potentiell skräll. Då precis som nu var det god spetschans men skillnaden den här gången är att loppet körs över 2140 meter och inte 1640. Det ser vi som ett klart minus och även om vi tror klart mindre på Chapuy denna gång så kan man aldrig nonchalera en häst som mycket troligt kommer sitta i rygg ledaren. 

Spår 2 är perfekt för den här hästen

Som fyra i Loppsimulatorn hittar vi 9 Unico Broline. Precis som Brother Bill är detta en formhäst då han rankas tvåa på parametern Hästens Form. Han brottas dock med ett dåligt utgångsläge, i synnerhet då han har startrygg på en häst som för klassen är väldigt långsam från start, nämligen 2 Antonio Trot. Den senare är en häst vi gillar. Normalt har han svårt att hävda sig i Gulddivisionen under vår och sommar, men under höst och vinter då klassen är lite svagare brukar han kunna hävda sig bra. En väldigt fin och löpärlig häst som alltid går hela vägen in i mål. Vid gardering tycker vi att han är tidig. Som vi redan varit inne på är han långsam från start, varför spår 2 är optimalt för honom.

Ställ in dina paremetrar i Loppsimulatorn


Även bra läge för Phoenix Photo

3 Phoenix Photo rankas bara sjua i Loppsimulatorn men vi tycker inte att han ska glömmas här. Han vann sist på fint sätt då han slog Brother Bill och vi ser en intressant trigger i Tävlar barfota runt om för första gången på 5 starter. Han kommer utan tvekan öppna snabbare än Antonio Trot och kan därmed slinka ner i andraspår utan problem.


Greppar vi efter halmstrån? 

Loppet är upplagt för Brother Bill att vinna, det går inte att hymla om. Omgången har dock två stora favoriter i just Brother Bill här samt Honey Mearas i den första avdelningen. Vi tycker inte att man kan spika båda då systemets potential blir väldigt låg. Dessutom betalar man då även för väldigt många rader som inte ger femrättsutdelnig, vilket är uselt ur ett spelteoretiskt perspektiv. Här kommer vi att bevaka spelprocenten noga fram till spelstopp men det troliga är att vi på mitt Tillsammanslag för Estable kommer att gardera Brother Bill. Köper ni resonemanget och vill vara med på systemet kan ni plocka en andel för 100 kr här.


Lycka till!

Daniel Göthberg

Till omgången
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.