V75
Romme
2023-02-23

V75-3: Goda förutsättningar för högt tempo från start

Gulddivisionen körs denna vecka över kort distans och med bra spår för startkatapulterna Click Bait och Chapuy kan vi räkna med högt tempo från start. Det finns ett par stycken som skulle gynnas av ett sådant scenario. Häng på så kikar vi närmare!

Första gången med skor sedan 2019

Den intressantaste hästen i det här loppet är såklart 1 Click Bait som gör årsdebut. En tidig sådan, då han tvingas tävla med skor, något han inte har gjort sedan 2019. Formen är såklart svårbedömd men han brukar kunna göra bra lopp direkt efter vila. Just skorna han tvingas ha på fötterna denna gång är ju dock ett stort frågetecken, såväl för själva kapaciteten som startsnabbheten. Han gör upp med 3 Chapuy om spets, och utgångstipset måste ändå vara att Click Bait kan hålla upp spets. Skulle Click Bait prestera som han kan blir han såklart svårslagen. Estable ger oss flera indikationer på att han har bäst kapacitet i fältet. Dels har vi triggers som Har bäst vinnartid i loppet, 9.1a på Short distans sista 12 mån. och Har bästa rekordet i loppet, 9.1a på Short distans. Dels kan vi genom att välja in parametrarna Hastighet och Rekordtid se att han rankas etta, vilket ju visar att han är van att möta bra motstånd där loppen normalt körs i snabbare tempo. Noterbart är dock triggern Click Bait har inte varit 1:a, 2:a eller 3:a på de 6 senaste starterna. Detta för med sig att han bara har 990 startpoäng, och därmed faktiskt är beroende av en framskjuten placering här för att få starta i penningstinna lopp framöver utan att behöva ta omvägen via vardagsloppen för att samla startpoäng. 

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Chapuy har överträffat sig själv

Så dags att ta fram en grundrank. I denna rankas Click Bait bara fyra, på grund av avsaknaden av lopp. Han rankar såklart blankt på Hästen form då den parametern endast tittar på starter de senaste två månaderna. Först i Loppsimulatorn rankas istället tidigare nämnda Chapuy. Här har vi en häst med kanonform som undertecknad dumt nog spikade emot senast på V75. Skulle han komma till spets är det hästen att slå. Skulle han få första utvändigt lär han däremot få det väldigt tufft. Svårrankad här med andra ord!

Till Loppsimulatorn


Four Guys Dream får sikta in sig på ryggresa denna gång

Skulle det bli högt tempo från start, vilket vi ju är inne på, kommer det kraftigt gynna Loppsimulatorns andrarank 6 Four Guys Dream. Han kommer senast från en spetsvinst på V86 där han slog en illa travande Aetos Kronos. Four Guys Dream är en fin all around häst och vi tror att Stefan Persson i sulkyn gärna ger honom ett rygglopp här där han får speeda till slut. 


Årsdebut tror vi är ett plus för Seismic Wave

Det här loppet har ytterligare en årsdebutant i 4 Seismic Wave. Hästen var favorit i Elitloppet 2021 men hade 2022 ett väldigt svagt år sett till förväntningarna. Att han gör årsdebut ser vi som ett plus då han ibland kan ha problem med fräschören. Rankad femma i Loppsimulatorn men vi skulle nog säga att han tillsammans med de tidigare nämnda hästarna bildar en urstark A-grupp och det ska mycket till för att någon annan ska vinna loppet.


I skiktade lopp är det ofta korrekt att ta ställning. Här känns det dock svårt eftersom det är smått omöjligt att veta dagsstatus på Click Bait. Vi kommer klura ända fram till spelstopp!


Lycka till med avdelningen!

Daniel Göthberg

Se allt inför helgens trav på Romme
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.