V75
Örebro
2023-04-27

V75-3: Häftig Gulddivision där det är upplagt för fartfest

Den tredje avdelningen, tillika Gulddivision på Örebro är även den sista chansen för att kvala in till Paralympiatravets final. Vi har några riktiga startraketer som dragit bra spår. Det ser upplagt ut för hög fart från start. Häng på så kikar vi närmare på loppet!

Spets och slut?

Som vanligt när jag skriver om Gulddivisionen rankas 3 Chapuy etta i Loppsimulatorn. Jag brukar alltid gå emot honom och oftast har det tyvärr blivit skamvrån för mig då hästen ständigt överträffat mina förväntningar. Nu ser förutsättningarna perfekta ut med 1609 meter och bra startspår. Klar spetsfavorit och på Örebros utpräglade spetsbana är det såklart så att han ska räknas tidigt. Jag har nämnt det i flera tidigare texter men det tål att nämnas igen; hästen har tagit ett rejält kliv i utvecklingen det senaste halvåret, vilket är väldigt imponerande för en nioåring i högsta klassen. Hatten av för tränare Åke Lindblom. I Estables triggerlista denna gång hittar vi bland annat: Chapuy har varit 1:a, 2:a eller 3:a i 7 raka starter. Detta är extra starkt då han samtidigt rankas klart bäst på parametern Snitt/start, kr. Kontentan är alltså att Chapuy tagit de fina placeringarna i lopp med stora prispengar, vilket vi även ser om vi kollar raden.

Till Loppsimulatorn


Conrad lär dock inte ge upp spetsstriden frivilligt

Utvändigt om sig har Chapuy 4 Night Brodde. Han har bara gjort två starter det senaste halvåret, och rankas därav svagt i Loppsimulatorn. Han bör inte kunna ta sig förbi Chapuy initialt, men Conrad Lugauer är inte känd för att vara blyg i spetskörningar och jag håller det ändå som troligt att han åtminstone ger det ett rejält försök från start.

Tempo från start skulle bjuda in bästa hästen

En tuff öppning på loppet skulle gynna fältets överlägset mest meriterade häst 8 Zacon Gio. Hästen har varit i Alessandro Gocciadoros regi sedan december förra året. Debuten skedde senast i det italienska topploppet Gran Premio Costa Azzurra där han var trea bakom Capital Mail och stallkompisen, tillika Elitloppsklare Vivid Wise As. Gissningsvis har han gått framåt med loppet i kroppen och det kan visa sig att han “bara är bäst” här. Det är trots allt en häst som har slagit en felfri Face Time Bourbon tidigare i karriären. Kollar vi statistiken rankas han trea i Estables Loppsimulator. Det är tveklöst så att han ska räknas tidigt men om man jämför med Chapuy där man vet vad man får är det såklart så att det är lite mer lotto gällande Zacon Gio från åttondespåret. Spelprocenten de två emellan skiljer dock kraftigt i skrivande stund, vilket är fel. Vi får invänta och se hur procenten landar på lördag, nuvarande 15 % är dock på tok för lite.


Goop upp för första gången

Innan jag avslutar texten vill jag även nämna Loppsimulatorns andrarank 5 Dear Friend. Detta hederssto har hunnut bli 10 år gammal men hon fortsätter ändå att prestera på en mycket hög nivå. I triggerlistan noterar vi en mycket intressant detalj i Ny kusk, Björn Goop kör den här hästen första gången. Helt klart spännande med Goop upp i Dear Friends 94:e start. Jag utgår från att hon kommer stå för en bra prestation och blir inte helt förvånad om hon vinner.


Lycka till med avdelningen!

Göthberg

Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.