V75
Eskilstuna
2022-11-11

V75-3: Högklassig bronsdivision men ettan är given!

Detta är såväl sportsligt som spelmässigt en av de absolut mest intressanta bronsdivisionerna på länge. Loppet är öppet men vi känner oss trygga med förstaranken som faktiskt kan vara en tänkbarspik. Häng på!

Loppsimulatorn har hittat rätt

Vi är helt eniga med Loppsimulatorn som rankar 3 Hidalgo Heldia först. Hästen öppnar dessutom bra och har viss chans att spetsa för egen hand. Vi tror även att det inte är helt otänkbart att han blir släppt till spets om det är så att 2 Castor The Star håller upp. Hidalgo Heldia kommer senast från en spetsvinst på 10.8 i Berlin. Jorma Kontio körde hästen för första gången då, och får nu chansen igen. Givet hästens kapacitet samt goda spetschans känner vi oss trygga med att ranka Hidalgo Heldia först, och tycker även att han är en tänkbar spik. 

Kolla in Loppsimulatorn här


Rygg ledaren? Vi provar tvillingen!

Bakom är det väldigt öppet. Redan nämnda 2 Castor The Star satt fast med allt sparat sist och har här dragit ett bra spår. Hästen öppnar väldigt bra och det är som vi redan varit inne på inte alls otänkbart att han kan hålla ut Hidalgo Heldia. I sämsta fall bör det åtminstone bli rygg ledaren, vilket inte är en dålig position heller. Dessa två tycker vi bildar en fin tvilling i loppet. Vid gardering på V75 tycker vi även att Castor The Star är given på kupongen.


Debut i brons avskräcker oss inte

Loppsimulatorn har i sin andrarank 6 Robthebank hittat en riktig formhäst. Sist var han ute i Breeder’s Crown semifinal där han oturligt blev fast i andraspår med trött häst framför. Dessförinnan kan ni se formen själva i bilden nedan. Betänk dessutom att andraplatsen näst senast och förstaplatsen för tre starter sedan båda var från spår 12. Förvisso är hästen ny i Bronsdivisionen men det ser vi inte som något stort problem. I synnerhet inte då vi i triggerlistan ser att Robthebank har såväl bäst rekordtid som vinnartid över distansen. Given vid gardering! 

Se statistik för alla hästar här


Överskattad favorit

5 Versace Face är streckad till 17 % men rankas bara sjua i Loppsimulatorn. En viss diskrepans mellan streck kontra rank och vi är helt eniga med Loppsimulatorn. Med startsnabba hästar innanför är det klar risk för positionsproblem. Hästen är även klar för STL Finalerna som körs på Solvalla om två veckor. Vi tror att Kihlström kommer ge Versace Face ett ganska så snällt lopp för att vara i full form när finalen körs. Självklart kan hästen vinna, men vill man spetsa till systemet lite tycker vi att han kan chansas bort.


Spetsstriden blir som ofta en nyckelfaktor

Nyckeln i det här loppet ligger i spetskörningen. Om Hidalgo Heldia kommer till spets utan att det kostar för mycket tror vi att hästen blir mycket svår för övriga att plocka ner. Det finns dock i leken att Westholm med Castor The Star svarar. I ett sådant scenario kan det bli högt tempo första halvvarvet och då bjuds övriga ekipage in.


Lycka till med loppet och omgången! Länk till mitt Tillsammanslag för Estable hittar ni här. 100 kr per andel.

Daniel Göthberg

Se allt inför Eskilstuna här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.