V75
Örebro
2023-03-03

V75-3: Som vanligt ett skiktat lopp i Gulddivisionen

Med endast 10 hästar anmälda i denna veckas Gulddivision är detta kanske inte årets sportsliga höjdpunkt. Vi har en klar favorit att ta ställning till men där det faktiskt finns ett klart minus som vi lyfter fram. Häng på så kikar vi närmare på loppet!

Rätt favorit men vi lyfter fram en mycket viktigt detalj

Vi väljer in vår nya uppsättning av åtta parameters (se texten för V75-1 för en noggrannare genomgång) och kan då konstatera att 5 Chapuy är överlägsen etta. Favoritskapet är befogat. Han har visat god form och de frekventa läsarna av dessa texter vet att vi tycker att hästen på ålderns höst har tagit ett ytterligare kliv i sin utveckling. I det här loppet är det i princip bara galopp emot för att han inte ska sitta i spets, vilket alltid är en åtråvärd position men i synnerhet på Örebro. I lördags satt han i rygg på Click bait, fick fritt på upploppet och fullföljde helt bra.

Till Loppsimulatorn

Motståndsmässigt är det betydligt beskedligare motstånd den här gången, men det klara minuset är distansen. Om vi går in i Estables standardrank och klickar på symbolen för Placering kan vi se hästens statistik över alla distanser. Vi ser att Chapuy har 38 % vinster över kort distans men bara 10 % över medel. Att det nu är medeldistans är ett stort minus som vi ser det, och det gör att den höga spelprocenten inte känns befogad, även om han startar med klart högst vinstchans i loppet.

Se mer detaljerad info i vår standardrank


Bra vinterform men bortlottade

Två hästar som har gjort det bra i vinter och överträffat förväntningarna är 9 Chestnut Hill och 10 Super Nice. Av denna anledning rankas dessa tidigt i Loppsimulatorn, även om det är en väldigt jämn ranking bakom Chapuy,. Här måste man dock se bortom siffrorna. De gånger de har gjort det bra har de antingen suttit i främre träffen och/eller så har det löst sig perfekt i loppet. Nu blir spelprocenten på dessa låg varför det inte behöver vara fel att ta med dem vid bredare gardering, men vi tycker inte de ska ses som tidiga streck. Ska vi säga någon som vi anser intressantare på kupongen än den andre, så är det Chestnut Hill.


Daniel lär göra allt för att hitta ut från innerspåret

Loppet är dock så svagt, så det är inte helt enkelt att plocka ut givna utmanare till favoriten. Vi skulle hävda att 1 Spickleback Face är andrastrecket på kupongen, eller kanske till och med en kul spik om man vill knorra till sitt system. Läget är problematiskt då han är strax under medel ut från start. Det kryllar dock inte av speedkulor utvändigt så det bör inte bli en alltför dålig position i loppet. Eftersom vi dessutom ser loppet som väldigt skiktat är det stor chans att fältet kan spricka upp och att Daniel Wäjersten då kan hitta ut från innerspår, vilket kommer vara hans högsta prioritet. Kapacitetsmässigt är Spickleback Face bättre än Chapuy och vi tror dessutom att han är mer gynnad av att tävla barfota. Att han rankas så svagt som sjua i Loppsimulatorn har främst att göra med att han har gjort få starter det senaste halvåret, två stycken för att vara exakt.


Vi tror att han laddas trots spår längst ut på vingen

Tidigt tycker vi även att Loppsimulatorns femterank 7 Pinto Bob ska räknas tidigt. Även han är kraftigt gynnad av att få tävla barfota. Förutom att det gör honom bättre i stort har det även rejält positiv inverkan på hans startsnabbhet. Som vi nämnde tidigare kryllar det inte av startsnabba hästar i loppet och då vi utgår från att Robert Bergh inte tar upp från start bör han kunna hitta ner i en fin position med Pinto Bob. 


Denna vecka är det premiär för nya andelar hos Estable. Jag tar ut ett system för 100 kr med 15 andelar. Detta ersätter mitt tidigare Tillsammanslag. Andelarna kan köpas här! Framöver kommer jag även göra system för andra spelformer som exempelvis V86 och GS75 så håll gärna utkik efter mina spel i butiken!


Lycka till med avdelningen!

Göthberg
Attachments
Se allt inför helgens V75
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.