V75
Jägersro
2022-11-18

V75-3: Spårlottningen i centrum i Silverdivisionen

Ett lopp i kroppen efter längre vila för Four Guys Dream och värsta konkurrenten har dragit bakspår. Är det stora favoritskapet befogat? Häng på när vi kikar närmare på avdelningen!

Bara sjua i Loppsimulatorn, men det har en logisk förklaring

Klar favorit är alltså 4 Four Guys Dream. Hästen rankas svagt i Loppsimulatorn, i synnerhet på parametern Snitt/start, kr. Det har dock en fullt naturlig förklaring. Denna parameter tittar enbart på starter de senaste 6 månaderna och kollar vi i raden ser vi att Four Guys Dream bara har gjort en start under denna tidsperiod: en tredjeplats som inbringade ynka 11 000 kr på kontot. Vi håller han som klar förstahäst i loppet och är en tänkbar spik. 

Ställ in dina egna parametrar i Loppsimulatorn


Inte så intressant från bakspår

Först i Loppsimulatorn rankas 9 Laradja Vrijthout. Efter fem raka starter med spår 1 bakom bilen har hästen den här gången dragit ett bakspår. För just Laradja Vrijthout som är en utpräglad front runner är det ett klart minus. I nuläget streckad 13%, vilket faktiskt känns marginellt i överkant. 


Fyra månaders vila och för kort distans

På samma sätt som Four Guys Dream rankas sämre än vad han borde rankas 7 Certainly lite för bra. Även här får vi grotta lite djupare i varför den gröna stapeln som indikerar Snitt/start, kr är så otroligt lång. Kollar vi i raden ser vi att hästen har gjort två starter de senaste sex månaderna. En av dessa starter var Eskilstunas stayerlopp som Certainly vann till vinstsumman 400 000 kr. Snittvinsten per lopp blir därför väldigt hög, och därav har han den överlägset längsta stapeln för Snitt/start, kr. Tittar man i triggerlistan har Estable en viktig negativ trigger i Certainly har haft upphåll och inte startat på 119 dagar. Hästen är jättebra men uppehåll på fyra månader och dessutom ”bara” medeldistans vilket inte känns som hästens bästa, gör att vi rankar ner honom. 


Spets + rygg ledaren = Tvilling!

Vill man gardera loppet finns det två intressanta drag vi tycker att man bör plocka med. Den ena är Loppsimulatorns fjärderank 1 Red Bar. Hästen är startsnabb och kan eventuellt hålla upp spets. Högst oklart ändå om man kör där när Stefan Persson bakom Four Guys Dream ställer en tidig fråga. Dessa två bildar dock en finfin tvilling då spets respektive rygg ledaren är det troligaste scenariot för de två. Oddset lär inte bli överdrivet högt, men troligen värt en liten peng, tycker vi.


Finfina triggers på storskrällen

Det andra draget vid gardering är 3 Galantis. Hästen har gjort ett lopp efter vila och det blev tyvärr ett för tufft löpningsförlopp för hästen. Galantis är dock väldigt högkapabel, kolla bara Estables triggerlista! Spelad till 1 % är han ett riktigt fynd. 

Se samtliga triggers i Loppsimulatorn


Lycka till med loppet och omgången! Mitt Tillsammanslag spelar som vanligt. Ta gärna en andel för 100 kr!

Daniel Göthberg
Se allt inför omgången i Loppsimulatorn
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.