V75
Örebro
Medlemsartikel
2023-03-03

V75-4: 1609a i Bronsdivisionen och vi tror på god chans för spets och slut

Örebro är en av landets tydligaste spetsbanor, och att vi då håller spetsfavoriten som en potentiell spik känns som en sund idé. Häng på så kikar vi närmare på avdelningen!

Med lopp i kroppen är det bra chans för spets och slut

Hästen vi tror mest på är Loppsimulatorns sjätterank 1 Castor The Star. Den relativt svaga rankingen har främst att göra med att han har gjort få starter inom den tidsperiod Loppsimulatorns parametrar tittar på. Nu har han ett lopp i kroppen efter vila, och bör ha gått framåt med det. Innerspåret på Örebro är bra över 1609, just eftersom anloppet innan bilen släpper är längre än vanligt. Hästarna på de innersta spåren hinner därför få upp högre fart, och dessutom kommer kurvan tidigare vilket gör det enklare att hålla upp spets med hjälp av en solfjädereffekt. Vi noterar dock att Castor The Star rankas väldigt svagt på parametern Distans, även om denna är nedviktad och därmed inte får jättestor inverkan på rankingen. Vi vänder oss till Estables standardrank och ser då att hästen bara har gjort två starter över kort distans. Grottar vi lite djupare ser vi att ingen av dessa skedde de senaste sex månaderna, vilket är den tid som Distansparametern tittar på. Ändå lite bekymrande kan vi tycka att tränaren inte valt att starta honom oftare över kort distans. Ofta kan det ha att göra med att tränaren helt enkelt inte tror att det är en gynnsam distans för honom. Här är dock förutsättningarna så bra att vi ändå rankar honom först, och beroende på spelprocent är det utan tvekan en tänkbar spik.

Till Loppsimulatorn


Trots den fina formen blir det svårt från tolvtespåret 

Först i Loppsimulatorn rankas ett av loppets stora formkort 12 Final Whistle. Han har två raka vinster i 150 000 -och 80 000 kronorslopp, vilket bidrar till den starka rankingen. Från spår 12 är han dock väldigt utlämnad, även om han är långt ifrån avsågad. Vid gardering kan man absolut plocka med honom då han bara är 7 % streckad. Mer tror vi på Loppsimulatorns tvåa 9 Feel The Benefit. Inte heller han är särskilt van distansen och bakspår är såklart ett minus. Han har dock rygg på en startsnabb häst i 2 So Far Away Ås och borde kunna få en hygglig position i loppet. 


Vi är eniga med Loppsimulatorn, Indigo får det tufft

Ganska mycket streck drar Loppsimulatorns sjua 3 Indigo, och här är vi helt eniga med Loppsimulatorn att han känns överstreckad. Han är väldigt spetsberoende och då båda de två hästarna innanför är minst lika startsnabba känns det väldigt långsökt att han ska nå spets. Inte intressant på kupongen enligt oss, i synnerhet inte till nuvarande streckprocent.


Den här skrällen vill man betala för

Precis som flera lopp den här avdelningen är även detta ett ganska så skiktat lopp. En vi dock fastnar för och som vi tycker är given vid gardering är Loppsimulatorns fyra 5 Fighter Simoni. Han gynnas precis som många andra av att barfotaförbudet är slut. I sin senaste start stod han för en bra avslutning i Bronsdivisionen och var tvåa. Blir det bara minsta tempo på det här loppet blir han livsfarlig.


Denna vecka är det premiär för nya andelar hos Estable. Jag tar ut ett system för 100 kr med 15 andelar. Detta ersätter mitt tidigare Tillsammanslag. Andelarna kan köpas här! Framöver kommer jag även göra system för andra spelformer som exempelvis V86 och GS75 så håll gärna utkik efter mina spel i butiken!


Lycka till med avdelningen!

Göthberg
Till omgången
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.