V75
Eskilstuna
Breeders' Crown
2022-11-11

V75-4 söndag: Kan någon rå på Francesco Zet?

Söndagen bjuder på högkvalitativ sport rakt igenom, men frågan är om inte Breeder’s Crown för fyraåriga hingstar och valacker är det lopp de flesta är mest spända på? Föga förvånande hittar vi även omgångens största favorit här i Francesco Zet. Häng på när vi kikar närmare på loppet!

Ingen presentation behövs

4 Francesco Zet rankas såklart etta i Loppsimulatorn, främst eftersom han är totalt överlägsen på parametern Snitt/start, kr, vilket vi tycker är en av de absolut viktigaste parametrarna av dem alla.  Hästen har gjort åtta starter i år och vunnit samtliga. 14 miljoner intjänat redan som fyraåring. Francesco Zet behöver ingen ytterligare presentation. 

Till Loppsimulatorn


Vi är mycket imponerade av hästens utveckling

Det som gör loppet intressant är dock att Loppsimulatorns tvåa 2 Iznogoud Am har dragit spår innanför och ses som den klara spetsfavoriten. Om Björn Goop släpper till favoriten är loppet över och därför hoppas vi att han inte gör det. Iznogoud Am är en häftig häst som haft en väldigt intressant utveckling. För ett halvår sedan såg vi honom främst som en spetshäst över sprinterdistans. Det vi sett i de senaste starterna är dock något annat. I semifinalen gick han sista 400 metrarna först i fjärdespår och vann enkelt med till synes gott om krafter kvar. Dessförinnan var han tvåa på Vincennes i Europaderbyt. Vi hoppas att Goop spänner bågen och kör i spets!

Se alla triggers i Loppsimulatorn


Smällkaramell som är på väg uppåt

Kapacitetsmässigt känns det ganska långt ner till nästa häst. Ska vi nämna någon ytterligare är det främst Loppsimulatorns femterank 1 Karat River vi fastnar för. Hästen öppnar bra och är garanterad en snäll resa på innerspåret. Det känns dock ändå långsökt att han ska rå på båda de tidigare nämnda hästarna. Vi tycker ändå det är värt att poängtera att hästen bara har gjort 13 starter i karriären och framförallt känns väldigt på gång nu. Många av motståndarna har varit igång länge och matchats tufft och kanske därmed redan peakat formmässigt, medan en häst som Karat River är uppåt. 


Spik eller inte?

Vi utgår från att Francesco Zet blir streckad runt 75-80 %. De allra flesta kommer spika, och det är såklart svårt att argumentera emot, särskilt om vi pratar matematiska system. Väljer man att spela reducerat och vill gardera favoriten kan man ju styra streckfördelningen själv och då kan en 70/20/10 fördelning på Francesco Zet/Iznogoud Am/Karat River vara ett fullgott alternativ. 

Lycka till med spelet, men se framförallt till att njuta av sporten också!

Daniel Göthberg
Se allt inför Breeders' Crown finalerna här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.