V75
Jägersro
Medlemsartikel
2022-11-18

V75-5: Bäddat för fartfest i Klass 1, eller?

Klass 1 bjuder på ett riktigt fint spellopp. Vi tror det finns goda möjligheter till högt tempo initialt, och det skulle gynna Loppsimulatorns skrällvarning! Häng på!

Löpärlig, startsnabb och Magnus Djuse upp, vad finns det att inte gilla?

Etta i Loppsimulatorn rankas 5 Heartbeat Julie där vi dessutom hittar en superspännande trigger i Ny kusk, Magnus A Djuse kör den här hästen första gången. Detta känns ju inte som någon sprinter men undertecknad kanske får revidera den åsikten då hästen har två vinster i raden över just 1640. Hon visade dessutom riktigt bra startsnabbhet sist från spår 5 och med Magnus i sulkyn den här gången tror vi att det kan bli ännu bättre snurr från start. Att hästen är löpärlig och går hela vägen in i mål är sedan gammalt och hon är inte beroende av spets för att vinna loppet. Tidig på kupongen givetvis.

Till Loppsimulatorn


Spetsfavorit är dock en annan

Favorit i spetskörningen skulle vi nog ändå säga att 3 X.Tour är och spets över kort distans på Jägersro är såklart drömpositionen. Senast startade hästen i Bjerkes V75 omgång för två veckor sedan. Tyvärr har de i Norge den tråkiga ovanan att zooma in täthästarna över upploppet så vi kunde inte klocka X.Tours avslutning. Dock gick han från längst bak i kön och slutade femma. Formen lär sitta där den ska med andra ord. Hästen rankas bara nia i Loppsimulatorn men som ni ser på bilden som visar simuleringen är det en mycket jämn ranking i detta lopp.


Högkapabel och direkt i andraspår

Kapacitetsmässigt tror vi att 2 Halo Am är loppets bästa häst. Kommer från galopp senast vilket är ett klart minus och vi får erkänna att vi inte följt hästen på nära håll sedan han hamnade i nederländsk regi. Förra året imponerade han dock väldigt inom den svenska rikstoton. En mycket viktig detalj i det här loppet är att han är nedstruken till spår 1, vilket vi ser som ett klart minus. Dels ökar risken för galopp, dels finns risken att han blir fast om han inte håller upp innerspåret. Bästa hästen ja, men definitivt inte någon spik för oss. 


Loppsimulatorns kanondrag

Med flera startsnabba hästar i loppet kan det bli rejäl körning från start. Det skulle i så fall bjuda in Loppsimulatorns tredjerank 10 Lucky Guy Boko. Då han är streckad till under 3 % identifierar Estable honom mycket riktigt som en potentiell skräll.  Han skulle ha startat på Jägersro den 22 oktober men blev struken pga förkylning. Givetvis ett minus och visst frågetecken inför denna start, men det får man som spelare hacka i sig på en så pass högkapabel häst som är så lågt streckad. 

Se triggers för samtliga hästar i loppsimulatorn


Tempo eller inte?

Det är dock inte helt givet att det blir högt tempo initialt bara för att det är startsnabba hästar i loppet. Skulle X.Tour spetsa enkelt lär det inte bli någon vansinneskörning från start. Huvudscenariot är dock att det blir tempo och då är loppet ganska så öppet. 


Lycka till! Länk till mitt Tillsammanslag hittar ni här.

Daniel Göthberg

Se all statistik inför Jägersro här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.