V75
Romme
2022-10-28

V75-5: Här kan man nog ta fram breda penseln

Ett par hästar sticker helt korrekt ut hos spelarna men potentiella skrällar saknas verkligen inte. Vi har hittat en mycket intressant utrustningsändring hos en rejäl kupongrensare. Häng på!

Första barfota och första Örjan

Allra högst rankad i Loppsimulatorn hittar vi 8 Por Una Cabeza. Detta är en häst med toppform, vilket vi ser i triggern Por Una Cabeza har varit 1:a, 2:a eller 3:a i 6 raka starter. Här finns en uppsjö av intressanta triggers, bland annat första barfota i karriären samt första gången Örjan Kihlström kör hästen. Inget ont om tränare Jan Raumer som körsven, men Örjan är såklart ett megaplus. Dessutom nedstruken ett hack i banan, vilket ökar vinstchansen ytterligare. För oss är det ingen spik, men ett mycket tidigt streck.

Se all statistik gär Por Una Babeza


Galopp sist men intrycket var det verkligen inget fel på

Streckfavorit är dock en annan häst, nämligen 3 Drill. Hästen startade för två veckor sedan på Solänget, och galopperade precis innan han skulle överta spets. Han ställde sig sedan snabbt och gick i mål som trea och såg otroligt fin ut. Hästen öppnar bra, men han tar sig inte förbi 2 Mister Lucky Sox för egen maskin. En nyckel blir huruvida Pierre Nyström bakom Mister Lucky Sox väljer att köra i spets eller inte. Väljer han att släppa ökar såklart chanserna för Drill markant. Vi hoppas dock att Nyström svarar då han kör en häst med god form, som dessutom har bäst rekordtid i fältet över distansen (se triggerlistan).

Ställ dina parmaterar i Loppsimulatorn

Magnus Djuse till under 2 %!

Andrarankad i Loppsimulatorn är den potentiella storskrällen 11 Match’em. Hästen är klart bäst i den främre träffen, varför spåret är ett klart minus. Dock intressant att se en Magnus Djuse-styrning vara så lågt streckad. Skulle det bli lite körning och att Magnus kan hitta igenom från start för att få en bra position så är det inte alls omöjligt att han kan vinna. 


Första bike och under 1% streckad, tackar!

Vi vill också nämna en potentiell megakräll i 1 Livingstone. Förvisso rankas han bara nia i Loppsimulatorn men om vi tittar på staplarnas längd ser vi ju att det är ett relativt jämnt lopp detta. Innerspåret på Romme är OK och när Livingstone nu ska tävla i amerikansk sulky för första gången tycker vi att det är ett superspännande streck till endast 1 %!


Vi målar på

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är ett klurigt lopp då det är svårt att veta hur det blir kört. Om Drill blir släppt till spets har han klart högst vinstchans. Blir det däremot första utvändigt skulle vi nog säga att Örjan bakom 8 Por Una Cabeza har marginellt större chans att vinna loppet. Detta känns som ett lopp där man kan måla på en del. Det finns flera intressanta streck än de vi nämnt här, men glöm inte Livingstone!


Glöm heller inte att jag har ett Tillsammanslag för Estable. 100 kr per andel! 

Lycka till med loppet och omgången!

Daniel Göthberg

Till omgången
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.