V75
Solvalla
Medlemsartikel
2022-11-25

V75-5: Hästen har ju visat sig väldigt effektiv i spets

Silverfinalen är väldigt jämn på pappret men efter spårlottningen ser vi klart på saken. En häst sticker ut och i ett rundspelat lopp gillar vi att ta ställning. Häng på när vi kikar närmare.

Bakspår ställer till det för dessa tre

Loppets bästa häst tror vi är 11 Amalencius B.B. Vi spikade honom sist med framgång. Återigen får han duktige Magnus Djuse i sulkyn och visst är han tidig vid gardering. Bakspår är dock ett minus då det blir fler krångliga moment som hästen måste hantera då han ska ut i spåren, och Amalencius B.B. har ju visat vara sig allt annat än enkel. Minus hittar vi även på förstarankade 9 Charliebrown Effe. Dels är hästen inte startsnabb så från spår 9 tror vi att han hamnar bland de sista från start. Med klaff segerstrider han givetvis men det är ändå inte vår etta i loppet. Här spelar triggern Ny kusk, Antonio Di Nardo har inte kört hästen på 10 starter in i vår bedömning. Inget ont om kusken då det är en av Italiens bästa och dessutom är han ordinarie kusk på Charliebrown Effe, men i ett svenskt V75-lopp ser vi det ändå som ett klart minus jämfört med Carl Johan Jepson som har kört hästen i de senaste starterna. Andrerankade 10 L.L. Royal har också dragit ett dåligt spår. Hästen är löpärlig vilket är något vi gillar, men precis som för övriga nämnda hästar krävs det klaff från bakspår. Då han just nu är streckad till endast 7 % är han ändå intressant vid gardering av loppet.

Till Loppsimulatorn


Spets och slut? Vi håller det som favoritscenariot!

Vår etta i loppet är dock en annan än dessa tidigare nämnda, nämligen 6 Santos De Castella. Kapacitetsmässigt duger han gott mot de tuffa konkurrenterna på bakspår och framförallt har han dragit ett mycket bättre spår än dessa. Hästen höjer sig rejält i spets och från spår 6 är det vår spetsfavorit i loppet. I triggerlistan hittar vi även Har bäst vinnartid i loppet, 11.2a på Medium distans sista 12 mån, vilket såklart är intressant. I ett jämnt lopp är Santos De Castella vår etta och en tänkbar spik!

Se samtliga triggers i Loppsimulatorn


Vi provar tvillingen också

Utifrån tänkbart loppscenario har vi även hittat en fin tvilling som vi tror kan betala bra. 3 Special Major är riktigt snabb bakom bilen och trots att offensive Mika Forss kliver upp i sulkyn denna gång är vi tämligen säkra på att det blir släpp om han når spets, och då till Santos De Castella. Spets och rygg ledaren är en tvillingkombination som vi gillar. Den observante minns nog att vi rekade en tvilling för några veckor sedan som satt, och även då var Special Major med på lappen.


Vi har omvärderat honom – hästen har visat att han klarar olika upplägg

Om man väljer att gardera loppet tycker vi inte att man ska missa 7 Hipster Am.  Hästen är startsnabb och bör hitta en bra position. Om Björn Goop i sulkyn kan undvika positionen utvändigt om ledaren tror vi att han gör upp om segern. Vi får erkänna att vi tidigare såg Hipster Am som en lite mer begränsad front runner, men under det senaste halvåret har han visat väldigt fina kvaliteter och att han går bra från alla positioner. Travsäker är han också vilket triggern Hipster Am har inte galopperat i någon av de 10 senaste starterna indikerar. För en häst som är streckad 7 % kan man acceptera att hästen är lite osäker, men givetvis är det ett stort plus med en travsäker häst. Vi kan inte avslutade den här texten utan att nämna Loppsimulatorns tredjerank 2 Falcon Eye. Detta kan mycket väl bli loppets favorit. Hästen är startsnabb och vid gardering är han given på kupongen. Vi tror dock att Special Major är snabbare från start och eftersom Santos De Castella kommer utifrån är det han vi tror kommer sitta i spets när loppet har satt sig.


Lycka till oavsett om ni väljer att spika eller gardera! Om ni vill vara med och lira med mitt Tillsammanslag för Estable kan ni köpa en andel för 100 kr här.

Daniel Göthberg
Se allt inför Solvalla här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.