V75
Örebro
Medlemsartikel
2023-03-03

V75-5: Ston över kort distans i en spårtrappa

Även om Guld och Silver denna vecka är skiktade och inte de roligaste spelloppen får vi ju faktiskt TVÅ stolopp på kupongen, vilket är en riktig höjdare! Här ska vi kika närmare på det som avgörs i autostart över kort distans. Häng på!

Femstjärnig insats senast

Till att börja med kan vi konstatera att det är en ganska normal spårtrappa, möjligen lite åt det brantare hållet då de startande hästarna har tjänat mellan 735 000 och 1,8 miljoner. En bra proposition tycker vi då loppet avgörs över kort distans. Först rankas 9 Fabulous Pellini. Just spår 9 brukar anses dåligt i spårtrappor då nian har rygg på fältets fattigaste och näst fattigaste häst. Här är det helt givet att Wäjersten kommer att rygga 2 Hattusa för att inte bli fast på innerspår, och hon är ganska så rask ut om hon laddas. Fabulous Pellini kommer senast från en årsdebut där hon vann och där undertecknad dumt nog hade lämnat henne utanför kupongen. Det var en femstjärning insats från positionen utvändigt om ledaren, och hon kunde stå emot Axel Ruda över upploppet som under loppet suttit hennes rygg. Efter en sådan kolossalt bra debut ställer man sig dock lite frågande om hon kan ta ytterligare kliv till den här starten. En liknande prestation skulle dock räcka väldigt långt. Bakspår är ändå ett minus då hon blir mer utlämnad till hur loppet blir kört, i synnerhet då det är kort distans. Noterbart är att balansen är ändrad från startanmälan då hon nu är anmäld barfota runt om. Rätt favorit i loppet, men ingen vi vill gå på från det här utgångsläget.

Till Loppsimulatorn


Spetsbuden är tidiga utmanare

Vi är eniga med Estables Loppsimulator om vem som ska rankas tvåa, nämligen 4 Graces Candy. Hästen har matchats tufft, kan öppna bra och har gjort det bra på de få försök hon har gjort över distansen (se bild). Vi håller henne som loppets spetsfavorit och är supertidig på kupongen. Det finns dock en invändig utmanare om spets, och det är 1 Ninja Zon. Hon är troligen snabbare än Graces Candy men trots den korta distansen ställer vi oss tveksamma till att kusken vill köra i spets. Ninja Zon har lite hetsiga tendenser, och har visat sig väldigt effektiv med ryggresa. Vi gillar att hon ska tävla barfota fram och med amerikansk sulky, en kombination hon aldrig testat förr. Loppsimulatorn håller henne bara som nia, men med tanke på startsnabbheten, läget och den korta distansen ska hon räknas tidigare än så. I synnerhet då vi i triggerlistan hittar Ny kusk, Carl Johan Jepson kör den här hästen första gången.

Se detaljerad statistik i vår standardrank


Tungt avslutningsvarv sist men risk för vingel från start

Rankingen är jämn därbakom, men trea rankas 7 Carry Cash. Hon startade senast i en spårtrappa på Solvalla över kort distans. Från spår 12 gick hon 13.5 sista varvet, mestadels i tredjespår, på en ganska så tung bana, och vann. En jättefin insats verkligen. Den här gången startar hon från spår 7, vilket är bekymmersamt då hon inte är särskilt snabb iväg. Klar risk för vingel och då kan det bli svårt att hinna fram till slut. Kapacitetsmässigt duger hon dock väldigt bra och är ett tidigt streck på kupongen.


Denna vecka är det premiär för nya andelar hos Estable. Jag tar ut ett system för 100 kr med 15 andelar. Detta ersätter mitt tidigare Tillsammanslag. Andelarna kan köpas här! Framöver kommer jag även göra system för andra spelformer som exempelvis V86 och GS75 så håll gärna utkik i butiken efter mina spel!


Lycka till med avdelningen!

Göthberg

Till omgången
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.