V75
Solvalla
Top 7
2022-09-23

V75-5 / Top 7 – Vi gör ett nytt försök på rollerpotten!

Återigen rollerpot på Top 7 och vi provar samma upplägg som sist med spik på ettan och tvåan. Häng på när vi tar hjälp av statistiken och loppsimulatorn för att ta fram en kupong!

Ett beprövat upplägg

Ingen succé för vårt Top 7-spel förra veckan då vår tvåa på kupongen Ragazzo Da Sopra galopperade i starten och ettan Mister Hercules inte var som bäst för dagen. Vi tar nya tag då ingen annan heller lyckades pricka 7 rätt, alltså återigen rollerpot. Vi tror oss ha identifierat det mest troliga loppscenariot och även denna vecka att spika ettan och tvåan och sedan köra en bred grupp för platserna 3-7.


Spik på spetshästen

Vi börjar med att välja in lämpliga parameters i Loppsimulatorn. Notera att Galopp och Spår aktuell bana finns med, då dessa är av stor betydelse vid Top 7. Vi ser då att etta rankas 2 Viva La Vida Face. Sist på Hagmyren övertog han tidigt spets och spårade runtom på finfina tiden 1.12.9. Vi är inne på ett liknande scenario nu, dvs att han kan överta spets kort efter start och då är det hästen att slå. Vår etta på kupongen!

Kolla in V75-5 i Loppsimulatorn


Vi tror på rygg ledaren för spiktvåan

1 Special Topmodel kan öppna väldigt bra och hon bör kunna hålla ut startsnabba hästar som 5 Behind Lord och 7 Turenne. Väl i spets är vi inne på att kusken släpper till Viva La Vida Face. Kollar vi galopprocenten i Estables standardrank är den bara 11 %, därtill håller hästen god form. Spik som tvåa på kupongen!


Osäker men kapabel

Dags att fylla resten av kupongen. 4 Ferox Brick har ingen rolig galopprocent, men vi bedömer sannolikheten för felfritt lopp på rätt sida om 50 %, och felfri ska det otroligt mycket till för att han ska missa en placering bland de sju främsta.


Högt tempo bjuder in bakspårshästarna

Vi är inne på att det kan bli lite körning från start då Special Topmodel laddar för att hålla upp spets initialt. Det skulle bjuda in 9 Final Whistle, 10 Underbarosåfin och 12 Robthebank, som samtliga håller finfin form. Förvisso tråkig galoppprocent på Underbarosåfin, men majoriteten av galopperna kom tidigt i karriären. 5 Behind Lord är en helt OK häst men då vi är inne på att han inte kan ta sig till spets tror vi han kan få det tufft, och trots att han rankas tvåa i Loppsimulatorn plockar vi inte med honom på kupongen. Istället väljer vi 11 Holdfast Am som sistastreck. Rankas femma i Loppsimulatorn och har inte varit sämre än sexa i de fem senaste starterna. Även han kommer få chansen om det blir tempo i loppet.


Sammanfattningsvis blir det alltså spik på spetshästen och spiktvåa på rygg ledaren. Därefter plockar vi med den högkapable Ferox Brick samt hästar med god form som gynnas om det blir tempo i loppet.


Vill ni vara med på kupongen? Köp i så fall gärna en andel för 20 kr. Jag har även startat ett Tillsammanslag för V75 enbart dedikerat för Estable och Travinsikters läsare. 100 kr per andel är det som gäller där, och länk till laget hittar ni HÄR.

Kolla in kupongen på ATG
Daniel Göthberg
Kolla in Estables rank
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.