V75
Momarken
2023-03-17

V75-6: Årsdebuterande Stoletheshow blir omgångens megalampa

Gulddivisionen på Momarken håller fin sportslig kvalitet. Stoletheshow gör årsdebut och blir jättefavorit. Hur ska han hanteras? Kan vi hitta några intressanta motbud om vi tar statistiken till hjälp? Häng på!

Rätt favorit men för hög spelprocent

Man behöver ingen statistik till hjälp för att förstå att 2 Stoletheshow ska räknas först. Att han bara rankas sexa i Loppsimulatorn med dessa parametrar beror på att han gör årsdebut och att det finns för få lopp att räkna på. Som jag skrev i veckans V86-text så både köper och gillar jag att sådana hästar inte rankas högt, just eftersom det finns frågetecken kring dagsstatus och just detta fångar ju Loppsimulatorn upp. Just för Stoletheshow gäller ju detta i synnerhet, då tränaren Frode Hamre varit tydlig med att det inte kommer vara någon toppform och att han kommer behöva loppet. Han är ändå rätt favorit men ingen jag vill hålla i handen.

Se fler triggers i Loppsimulatorn


Om någon av dessa vinner bommar jag 7 rätt

Egentligen är det väl bara de tre som rankas sist i Loppsimulatorn som inte “ska” kunna vinna loppet. Dessa är 5 Sam The Man, 6 Hennesey Am och 10 Souvenir D’Inverne. Notera citattecken på “ska”, för ingen är såklart någonsin chanslös. Däremot känns dessa tre långsökta och vi lägger dem åt sidan i denna analys. Fint därför att Loppsimulatorn helt korrekt har dessa sist i rankingen.

Till Loppsimulatorn


Rygg ledaren vore det bästa för toppranken

Först rankas 1 Z.Boko. Framförallt rankas han väldigt bra på parametern Hästens form. I enighet med detta hittar vi även i triggerlistan Z. Boko har varit 1:a, 2:a eller 3:a i 6 raka starter. Hästen är väldigt startsnabb och har god chans att hålla upp innerspåret. Tränaren säger att han gärna ser Z.Boko i spets, men jag är ändå tveksam till att det faktiskt blir så i praktiken. Min gissning är att det kan bli spets och släpp. Som spelobjekt tycker jag han känns kall från spets, men desto mer intressant från rygg ledaren. Momarken har ju ett otroligt långt upplopp och snäva kurvor. Just kurvornas karaktär gör att det inte är helt enkelt att ta längder från positionerna bakifrån. Rygg ledaren och tredje invändigt däremot, dessa positioner är mycket åtråvärda här eftersom det ofta kommer bli luckor på upploppet, och just då upploppet är så långt så ges dessa hästar ofta chansen.


Bra intryck senast och formen sitter nog där den ska

En annan formhäst som ska räknas bakom är andrarankade 7 Dark Roadster. Hästen är väldigt startsnabb och även om det inte blir spets kanske han har möjlighet att hitta ned till plankan? Han överraskade mig sist där han var gott gående i Gulddivisionen på Romme där han slutade trea bakom Four Guys Dream och Chapuy.


De främsta utmanarna

Kapacitetsmässigt utmanas dock Stoletheshow av två andra hästar främst. Dessa är tredjerankade 4 Readly Lavec och fjärderankade 3 Seven Nation Army. Den senare gör årsdebut men de toppar han visade under fjolåret duger väldigt långt i ett lopp som detta, i synnerhet om favoriten har en sämre dag. Dock frågetecken för dagsformen. Readly Lavec tog ett rejält kliv under andra halvan av fjolårssäsongen och har följt upp detta med en finfin sejour i Frankrike under vintern. Enligt min syn på loppet är han den främsta utmanaren till favoriten, även om det är jämnt mellan honom och Seven Nation Army.


Hur löser man loppet?

I skrivande stund är Stoletheshow spelad till 70 %, vilket är för mycket för att jag ska vilja gå på honom. Jag har även svårt att peka ut den där givna tipstvåan, och således känns det svårt att spika emot. En gardering med de nämna hästarna, samt möjligen även 9 Floris Baldwin ligger mig närmast till hands.


Andelar till mitt V75-system för Estable finns att köpa här.


Här kan ni se alla mina aktuella andelssystem.


Lycka till!

Göthberg

Se allt inför Momarken här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.