V75
Örebro
2023-04-27

V75-6: Bästa hästarna drog bakspår

Tack vare spårlottningen blir Stoeliten mer jämnspelad än vad den sett till hästarnas kapacitet borde vara. Bra för såväl sporten som spelet att lottningen blev som den blev. Häng på när vi kikar närmare på loppet!

Femårssäsongen lär gå galant för Glamorous Rain

12 Glamorous Rain blir en intressant häst att följa i år. Femårssäongen för hästar som skördat framgångar i årgångsloppen kan vara svår, men Glamorous Rain har visat en sådan jämnhet i årgångsloppen att hon lär fixa öppna klasser galant. Just Stoeliten har heller inte varit jättestark det senaste året. Nåväl, i detta lopp rankas hon som klar etta i Loppsimulatorn. Det är främst de stora pengarna hon vunnit i årgångsloppen som är anledningen till det, för som ni ser rankas hon totalt överlägset på parametern Snitt/start, kr. Hästen har gjort en start i år och det var på Långfredagen då hon mötte Iznogoud Am, Jimmy Ferro B.R. och Seven Nation Army m.fl. Hon satt då långt bak i kön men avslutade riktigt bra över upploppet. Ner i klass i detta lopp.

Till Loppsimulatorn


Ytterligare en som klassmässigt sticker ut

Här ställs dock Glamorous Rain mot en mycket tuff motståndare i Alessandra Gocciadoros 10 Zeudi AMG, tillika andrarankad i Loppsimulatorn. Vi svenskar fick stifta bekantskap med henne förra sommaren, och nu är hon återigen i Sverige för att delta i sommarens tävlingar. Superkul givetvis. Även hon har årsdebuten avklarad då hon den 10 april var ute i Gran Premio Costa Azzurra, där hon mötte delar av den italienska eliten, exempelvis stallkamraterna Vivid Wise As och Zacon Gio. Hon fick ett småknepigt lopp där med hängande häst framför sig i tredjespår i sista sväng, men avslutade sedan ändå bra över upploppet. Jag skulle säga att Zeudi AMG ska räknas först i det här loppet, men skulle Glamorous Rain få ett klart bättre lopp är hon såklart en rejäl utmanare.


Kul trigger!

Dessa två sticker ut, men jag tycker inte man ska glömma Loppsimulatorns trea 1 Kia Ora. Hon kan öppna bra och är en av utmanarna för spetspositionen. Insatsen senast lämnade mersmak där hon spårade runt om på 12.5. En av loppets mest intressanta triggers hittar vi för 3 Barbro Kronos; Ny kusk, Carl Johan Jepson kör den här hästen första gången. Detta är en häst som skördade bra framgångar som unghäst. Femårssäsongen var ingen succé men nu kan hon lägga den bakom sig och kan absolut ha byggt på sig en del hårdhet efter tävlande i Stoeliten och på Vincennes. Hon kommer senast från galopp men visade bra fart efter den, och jag tror på en bra insats här. Som jag nämnde innan är Jepson upp för första gången superintressant.


Duon sticker ut och relativt öppet där bakom

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Zeudi AMG och Glamorous Rain sticker ut sett till vinstchans, men bakom dessa är det väldigt öppet och om man väljer att gardera loppet tycker jag inte det är fel att plocka på med några streck. Nämnda Barbro Kronos ska ej glömmas, inte heller Loppsimulatorns fyra 7 Iceland Falls som har visat bra form en längre tid.


Lycka till med avdelningen!

Göthberg

Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.