V75
Halmstad
Medlemsartikel
2023-03-09

V75-6: Rolig Bronsdivision där Riordans nye italienare gör en intressant start

Timo Nurmos E.L.Jetpack har årsdebuten avklarad och spelarna gör honom nu till favorit i Bronsdivisionen. Rätt eller fel? Vi kikar närmare på loppet!

De sena spelarna ratade honom sist, och det kan mycket väl bli likadant nu

Här tror jag att man kommer långt på normalviktning av standardparameters, så vi kör på en sådan uppsättning i Loppsimulatorn. Vi börjar med de tidiga spelarnas favorit: 6 E.L. Jetpack. Hästen var andrahandsfavorit i det finska Travderbyt förra året men galopperade då. Senast årsdebuterade han på V86 på Solvalla. Precis som nu var han då de tidiga spelarnas favorit. De sena spelarna gick emot honom och han sjönk kraftigt i spelprocent. Han kunde i loppet efterhand överta spets där han sedan satt kvar hela loppet och såg jättefin ut. Nurmos brukar ju normalt ställa i ordning bra efter uppehåll men stallet har i år flaggat för att de haft lite sämre träningsmöjligheter under vintern, varför vi nog kan förvänta oss att han gått framåt med det loppet i kroppen. Precis som i årsdebuten tror jag att streckprocenten för E.L.Jetpack kommer sjunka rejält.

Till Loppsimulatorn


Debut i brons men hästen är kapabel och trivs över distansen

Loppets stora formkort är Loppsimulatorns etta 7 Bottnas Idol. Som ni ser rankas han överlägset bäst på just parametern Hästens form. Nu gör han debut i Bronsdivisionen, men han bör stå sig bra även här. Den långa distansen trivs han bra på, vilket vi kan se i Estables Placeringskoll, som går att finna i standardranken. Bottnas Idol ska räknas tidigt här, men är för mig ingen potentiell spik.

Se mer detaljerad statistik i vår Standardrank


Kan det vara så att Catullo Jet bara är bäst?

Det gäller särskilt då jag rankar en annan häst först: 1 Catullo Jet. Detta är en italiensk häst som här gör debut i Jerry Riordans regi. Han har matchats i tuffa årgångslopp i Italien och man hör att Riordan har mycket höga tankar om hästen. Generellt är det ju så att italienska hästar står sig bra här, då vinstpengarna är lägre i Italien än i Sverige. Den allmänna konsensusen verkar vara att han är långsam ut, men av det jag sett i det italienska lopparkivet verkar han sällan ha laddats från start. Nu kan det säkert vara så att det inte är någon startraket, men att per automatik utgå från att han är långsam från start tycker jag är fel. Dessutom är det bortsett från 3 Indigo inga jättesnabba hästar i det här fältet. Precis som med Hirondelle Sibey i den inledande avdelningen är det ett bet på dagsformen hur man ska hantera Catullo Jet. Personligen tror jag att han är klassen bättre än motståndet och hoppas och tror att Gustav Johansson i sulkyn kan hitta ut från innerspåret. Att Estables Loppsimulator rankar honom enbart som nia har sin förklaring i att ATG inte kan förse Estable med perfekt data från alla italienska lopp. Förhoppningsvis är det något som ATG kan förbättra i framtiden.


Spetsfavoriten till låg procent ska inte glömmas bort

Just nämnde Indigo rankas fyra i Loppsimulatorn. Personligen kan jag inte säga att det är en häst jag har fastnat överdrivet mycket för, men han ses som klar spetsfavorit här och en sådan ska man aldrig dissa. En bra Halmstadbana vore till hans fördel, men han behöver nog även få fuska bort en del i spets, vilket förvisso inte alls är omöjligt att han får göra. I triggerlistan noteras Har vunnit 1 av 1 V75 lopp starter på Halmstad sedan 221223. Kanske inte något som är direkt avgörande när man spelar, men ändå ett plus. Den låga spelprocenten gör att Indigo faktiskt är ett intressant streck vid gardering.


Andelar till mitt V75-system för Estable kan köpas HÄR.


Lycka till med liret!

Göthberg

Till omgången
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.