V75
Eskilstuna
Breeder’s Crown
2022-11-11

V75-6 söndag: Chans till revansch för Bedazzled Sox men missa inte storskrällen!

I Breeder’s Crown för treåriga hingstar och valacker är det många återseenden från Kriteriet. Bedazzled Sox galopperade där som favorit, och nu ser han ut att bli favorit återigen. Hur ska han hanteras den här gången? Vi ser klart på saken! Häng på!

Formen håller i sig?

Just 3 Bedazzled Sox är Loppsimulatorns klara etta, och visst ska han vara favorit i det här loppet. En ruggigt fin lista av positiva triggers har Estable identiferat här också. Som hästen gick efter galopp i Kriteriet tror vi han hade blivit oerhört svårslagen felfri. Den gången slutade han fyra, vilket är hästens sämsta resultat på 14 starter. Sällan har vi sett en unghäst behålla form så länge. Bedazzled Sox startade ju sitt tävlande som tvååring i oktober förra året och har sedan dess inte haft någon längre paus. 

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Snabb inledning skulle gynna vårt drag

Bedazzled Sox är snabb ut men kommer utmanas av bland andra 1 Dancer Brodde i spetskörningen. Dancer Brodde imponerade rejält då han plockade ned Loppsimulatorns fjärderankade 4 Bengan i semifinalen. Skulle det bli hård körning från start skulle det kraftigt gynna 6 Coquaholy. Detta är en häst med ruggig kapacitet men som dessvärre är väldigt långsam ut. I lopp av den här digniteten är det ett stort handikapp men som sagt, blir det tempo från start blir han livsfarlig. Travsäker är han dessutom, vilket den finfina triggern Coquaholy har inte galopperat i någon av de 16 senaste starterna indikerar. Nu kommer såklart spelprocenten att ändras kraftigt i det här loppet, men i skrivande stund endast streckad till under 2%, vilket gör Coquaholy till ett av otroligt fynd!


En annan som kan avsluta vasst

En annan potentiell storskräll som Loppsimulatorn rankar redan som fyra är 10 Monastery Boko. Precis som Coquaholy identifierar Estable honom som travsäker, vilket såklart är ett plus. Främst är det dock hästens avslutningar vi fastnat för och även han är en potentiell storskäll om det blir högt tempo i loppet.


Spik ett alternativ trots allt

I nuläget är Bedazzled Sox streckad till 48 %, men när starten går på söndag tror vi att procenten har sjunkit. Precis som i Kriteriet tycker vi att det är en tänkbar spik, men väljer man att gardera ska man inte Coquaholy och Monastery Boko.

Se alla triggers i Loppsimulatorn


Lycka till!

Daniel Göthberg
Se allt inför omgången här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.