V75
Solvalla
Medlemsartikel
2022-11-25

V75-6: Tar Hidalgo Heldia tredje raka?

Då de värsta konkurrenterna har dragit bakspår är det väl upplagt för Hidalgo Heldia? Vi håller med om att han har bra chans men det finns några viktiga aspekter att beakta. Häng på!

Förutsättningarna är bra men det finns ett uppenbart minus

Helt riktigt rankas 1 Hidalgo Heldia först i Loppsimulatorn. Sist spårade han runt om på Eskilstuna på topptiden 11,4. Hästen är startsnabb och ett liknande scenario får anses som sannolikt även denna gång. Innerspåret ser vi dock som negativt, vi är ganska säkra på att han kan hålla upp spets då han är väldigt snabb ut, men det ökar också strulrisken markant. Lite anmärkningsvärt att Conrad Lugauer sätter upp sig själv som kusk efter att hästen gjort två så fina lopp med Jorma Kontio i sulkyn, men vi ser det inte som något direkt minus då deras körstilar har stora likheter. Kanske är det också ur galoppsynpunkt ett plus att Conrad kör hästen då han såklart känner honom bättre än vad Jorma gör. Sammanfattningsvis en sund etta i loppet!

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Jämngod kapacitet men han lär hamna långt bak från start

Här får man såklart ta hänsyn till hur spelprocenten utvecklas fram till spelstopp men nuvarande 36 % tycker vi är i mastigaste laget och därför väljer vi att kika på motbuden. Mycket tidig bakom favoriten är Loppsimulatorns andrarank, tillika näst mest streckade häst, 9 Aragorn As. Hästen har gjort en start efter vila och vann då pliktskyldigt. Kapacitetsmässigt är han inte sämre än Hidalgo Heldia men det måste klaffa från bakspåret och då hästen inte är snabb ut räknar vi med att han hamnar bland de sista initialt. 


Spets + rygg ledaren = Tvilling!

Tredjerankad i Loppsimulatorn är 3 Behind Bars. Vi får erkänna att vi inte hade någon jättefeeling för honom sist men han stod för en klart bra insats efter att ha travat invändigt och avslutat mycket bra till en andraplats. Det blir troligen en liknande resa här där han slinker ner i rygg på Hidalgo Heldia. Detta gör honom tidig vid gardering och vi tycker dessutom att det är en finfin tvilling att prova: alltså 1 Hidalgo Heldia och 3 Behind Bars.


Vi sväljer galopprocenten

Vi fortsätter vara 100 % eniga med Loppsimulatorn i den här avdelningen. Som fyra rankas 4 Akilles Face och vi tycker att han är just det fjärde strecket på kupongen. Hästen har matchats tufft och kapacitetsmässigt duger han mycket bra i Bronsdivisionen. Dessvärre är hästen ej helt enkel vilket är tydligt om vi vänder oss till Estables standardrank. Här ser vi att galopprocenten är hisnande 56 %. Som vi brukar säga, till låg procent är detta något man får hacka i sig.

Se statistik för alla hästar i loppet


Lycka till med loppet omgången i sin helhet! Länk till mitt Tillsammanslag för Estable hittar ni här. 

Daniel Göthberg
Kolla in allt inför Solvalla
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.