V75
Jägersro
2023-04-21

V75-6: Vill man hålla Very Kronos i handen som favorit?

Vi bjuds på många fina sportsliga höjdpunkter denna lördag, och deltävling fyra till Paralympiatravet slår allra högst. Efter strykningen av San Moteur har de tidiga spelarna gjort Very Kronos till klar favorit. Vad säger Loppsimulatorn om saken? Häng på så kikar vi närmare.

Snällt upplägg att vänta här

Till att börja med är det självklart ur ett sportsligt perspektiv jättetråkigt att San Moteur fick strykas. Spelmässigt gör det dock omgången från ganska kall till väldigt intressant. Vi börjar med att välja in våra grundparameters i Loppsimulatorn (se texten för V75-3 för en genomgång av dessa). Först rankas då 11 Rackham, tätt följd av 5 Very Kronos. Överlag kan vi konstatera att det är en väldigt jämn rank i toppen. Rackham är en häst jag verkligen gillar, men spelmässigt känns han inte tidig här. Kapaciteten har han utan tvekan, men spåret är kallt och då han dessutom redan är kvalificerad för Paralympiatravet känns det givet att Christoffer Eriksson ger honom ett snällare upplägg. Då detta är en häst som främst har styrkan som sitt vapen och inte speeden, tror jag att det blir tufft att vinna med en ryggresa från kön.

Skapa din rank i Loppsimulatorn


Spelprocenten alltid central för hur Very Kronos ska behandlas

Very Kronos startar med högst vinstchans i loppet, men alla vet att det är en minst sagt komplicerad häst och som hårt streckad är det aldrig någon jag vill gå rakt ut på. Huvudscenariot är ändå att han spetsar och då är som sagt vinstchansen mycket god, men han blandar och ger och är dessutom högst osäker i travet. Förste utmanare är 3 Oscar L.A., bara rankad nia i Loppsimulatorn. Den svaga rankingen beror uteslutande på avsaknaden av starter i närtid, ett ämne jag behandlat ofta i dessa texter, i synnerhet de senaste veckorna då stjärnorna gjort sina årsdebuter. Nu får vi se hur det blir, men jag tror att många sena spelare kommer gå rakt ut på honom, och då de tidiga spelarna har streckat Very Kronos hårt kommer det troligen finnas bra spelvärde bakom dessa två.

Tredjerankad trots årsdebut

En jag vill betala tidigt för, och som Loppsimulatorn på ett snyggt sätt fångar upp redan som tredjerankad är 7 Toto Barosso. Även han gör årsdebut (nåväl, han gjorde sin senaste start 1 januari), vilket ni ser då han rankar blankt på parametern Hästens form. Att han ändå rankas trea är därför starkt. Förklaringen ligger i Vincennes-starterna i december där han sprang in stora pengar och därmed rankas i topp på parametern Snitt/start, kr. Bland annat slog han Gocciadoros toppsto Clarissa, som den breda travpubliken i Sverige fick stifta bekantskap med på Färjestad på Långfredagen. Toto Barosso har en väldigt strulig historia med mycket galopper. I Estables standardrank kan vi se att den är så hög som 27 %. Han har dock stabiliserat sig rejält och då har även resultaten kommit.

Flemming ska inte nonchaleras heller

Bakom dessa gillar jag Estables rank och kommer definitivt betala för fjärderankade 4 Emoji och kanske även sjätterankade 10 Ultion Face. Viktigt här blir att följa spelprocenten och hur den rör sig fram till spelstopp, jag tror som sagt att Oscar L.A. kommer trenda rejält, vilket då gör det lämpligt för mig strecka en handfull hästar. 


Lycka till med avdelningen!


Vill ni vara med och lira med mig kan ni hugga en andel för 102 kr här.

Göthberg

Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.