V75
Momarken
2023-03-17

V75-7: Ett jämnt och spelvänligt Klass 1-försök avslutar omgången

Här får vi bland annat se ett returmöte mellan Mercenary och Trefilov. Dessa möttes i november när Bjerke arrangerade V75. Trefilov vann det loppet som tvåprocentare. Vad säger Estables Loppsimulator om dessa hästar den här gången? Finns det andra utmanare? Häng på!

En av Loppsimulatorns styrkor

Till att börja med kan vi konstatera att detta är ett väldigt jämnt lopp, vilket Loppsimulatorn skriver under på. Jag upprepar mig ofta om detta, men just att identifiera jämna kontra skiktade lopp tycker jag är en av Loppsimulatorns absoluta styrkor. Att för Loppsimulatorn pricka den exakta rankingen 100 % rätt är svårt i ett sådant lopp, men just att vi blir varse om att det är väldigt jämnt ser jag som en av Loppsimulatorns stora styrkor. Även spelarna är eniga i detta då de två mest streckade hästarna i skrivande stund endast är spelade till 25 % vardera. Rent speltekniskt finns det några saker jag tycker man bör tänka på i sådana lopp. Om man spelar lite mindre system är det sällan en god idé att gardera efter streckprocenten och strecka de mest spelade. Det kostar bara pengar utan att öka potentialen på systemet. Kan man spika sig ur loppet är det oftast det allra bästa. Alternativt att man ratar någon eller några av de betrodda för att få plats med några skrällar.

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Kanontriggers!

Nåväl, nu till loppet. Vi kan börja med hästarna jag nämnde i ingressen. 2 Mercenary rankas bara femma i Loppsimulatorn och är en två jämnspelade favoriter just nu. Kollar vi klassen på loppen han varit ute i är de tuffare än flertalet av konkurrenternas och han har en väldigt imponerande triggerlista. 5 Trefilov rankas trea i Loppsimulatorn, och är även tredje mest spelad. Här lägger jag dock ganska stor vikt vid triggern Trefilov har haft uppehåll och inte startat på 80 dagar och då jag tycker att Mercenary är en bättre häst bör han räknas före Trefilov, i synnerhet då den senare inte startat på länge.

Se samtliga triggers i Loppsimulatorn


Kan Loppsimulatorns tvåa vara en kupongrensare i avslutningen?

Överlag är det de mest spelade i loppet som startar med högst vinstchans, och jag har Mercenary som en potentiell spik på mitt system. Ska man leta kantbollar tycker jag gott man kan läsa in de hästar som Loppsimulatorn har högt i rankingen. En sådan är 3 Majah B., som faktiskt rankas tvåa, men bara streckad till ynka 2 %. Hon går upp i klass och ska normalt få det tufft men stoet har god form och en trevlig rad. Kan hon hitta ner till plankan, så ja, varför inte? Bland de lite lägre streckade får även 4 Thai Targaryan räknas in, åtminstone just nu. Hamre har ju dock varit tydlig med att det är hans bästa chans i omgången, och just på grund av detta lär hästen stiga en del i procent. Rankas bara sexa i Loppsimulatorn, men som jag redan varit inne på är det ju en väldigt jämn ranking där staplarnas längd inte skiljer sig mycket åt.


Andelar till mitt V75-system för Estable finns att köpa här.


Här kan ni se alla mina aktuella andelssystem.


Lycka till!

Göthberg
Till omgången
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.