V75
Halmstad
Medlemsartikel
2023-03-09

V75-7: Får vi se en utdragen spetsstrid i Silverdivisionen över kort distans?

Den avslutande avdelningen denna omgång ser på förhand öppen ut. Goda förutsättningar finns för en spetskörning mellan några ekipage, vilket skulle öppna upp loppet en hel del. Häng på så kikar vi närmare!

Vi testar att vikta upp parametern Spår även i denna avdelning

Precis som i V75-2 ser vi i Loppsimulatorn att rankingen är jämn, med standardparmeterar och med min normala viktning av parameterar. Vi kommer därför testa att vikta upp parametern Spår till max även denna gång, just för att det ska få större inverkan. Allra först kan vi dock välja in enbart Spår för att se vilka spår som rankas bäst över 1640a på Halmstad. Betänk här att även andra -och tredjeplaceringar spelar in i rankingen, men att förstaplatser har större betydelse. Bäst rankas spår 2. Normalt brukar man säga att andraspåret är överskattat och att det rankas bäst här bör nog ha att göra med att just andra -och tredjeplatser även vägs in. Helt klart intressant, och det måste bero på att det sällan blir väldigt dåliga positioner från andraspåret. Ett “stabilt” spår kan man kanske kalla det, vilket kan vara värt att ha med sig om man spelar tex Trio och Top 7.

Till Loppsimulatorn

Två hästar sticker ut i spetsstriden

Om vi nu väljer in samtliga parameterar vi vill ha i Loppsimulatorn, med maxviktning på Spår, ser vi att 5 Eros Zola rankas etta, följd av 4 Corsaronero Font och 1 Call Me Brodda. Men vi börjar istället med spetsstriden, där jag tycker det är två hästar som sticker ut och det är Call Me Brodda och 7 Laradja Vrijthout. Call Me Brodda bör hålla upp men jag har svårt att se att Conrad Lugnar accepterar detta utan att köra en del. Stallet till Call Me Brodda har aviserat att man vill köra i spets, vilket gör att det borde kunna bli en hel del körning från start, vilket i sin tur öppnar upp loppet en hel del. Det kan absolut vara så att årsdebuterande Laradja Vrijthout, tillika femterankad i Loppsimulatorn, kan överta spets efter ett par hundra meter och sedan bara rinner undan. Det är dock inte ett scenario jag vill spela på och väljer därför att gardera. Tidigare nämnda Eros Zola tycker jag är intressant. I triggerlistan ser vi att han inte har startat på ungefär en och en halv månad, men att han i sina senaste sex starter inte varit sämre än trea. Framförallt är han extremt gynnad av att få tävla barfota runt om.

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


Italienare med två lopp på svensk mark

Corsaronero Font är även han jätteintressant. Gennaro Casillos travare gör sin tredje start i Sverige. Senast vann han på fint vis mot bland andra Behind Bars. Det är kanske ingen startraket, men blir det som jag tror en viss körning från start kommer han ändå få chansen. Detta känns som en typisk häst som blir bättre och bättre för varje start i Sverige och för mig är det förstastrecket på kupongen.


Ett sunt streck

Om Laradja Vrijthout inte varit med i loppet hade även Call Me Brodda varit väldigt tidig för mig. Om hon tvingas svara Lugauer i en längre spetskörning tror jag dock det kommer bli tufft att vinna. Nu tycker jag inte man ska låsa sig vid ett unikt loppscenario, det kan ju faktiskt bli så att tex Laradja Vrijthout galopperar eller att Lugauer väljer att inte ge sig in i en hård spetskörning. Då är genast Call Me Brodda mycket mer intressant. Ett sunt streck på kupongen helt enkelt.

Fjärderankad men låg procent

Det finns fler hästar i det här loppet som kan vinna men de redan avhandlade är de första på min kupong. Utöver dessa vill jag dock nämna 2 Bravo Sabotage. Personligen tror jag han är lite kort i rocken mot det här motståndet, men hästen kan öppna bra och kan slinka ner på innerspår om kusken önskar. Fjärderankad i Loppsimulatorn och då procenten är låg kan det vara ett kul streck på kupongen om man har råd. 


Här kan man köpa andelar till mitt V75-system för Estable. 102 kr per andel.


Håll även utkik efter mina andelsspel för andra spelformer, dessa hittar ni HÄR. Troligen kommer jag spela även GS75 denna vecka.


Lycka till!

Göthberg

Till omgången
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.