V75
Solvalla
Spring Race
2023-04-07

V75-7: Försök till Paralympiatravet avslutar V75 Spring Race

Så till det sista Spring Race loppet för den här gången, vilket även är det andra försöksheatet till Paralympiatravet. Riktigt bra sport bjuds vi på, men även spelmässigt ser det helt klart intressant ut. Häng på så kikar vi närmare!

Svårbedömda men högkapablaårsdebutanter

Vi väljer in “mina” standardparametrar i Loppsimulatorn och kan konstatera att loppet ser skiktat ut, men stämmer det verkligen? Delvis skulle jag säga! Vi har två högkapabla hästar som rankas lågt på grund av avsaknaden av lopp i närtid. Dessa är 5 Milliondollarrhyme och 11 Mister Hercules. Just avsaknaden av lopp gör att hästarna rankar blankt på Hästens form. Detta har jag skrivit mycket om i de senaste texterna, men det är verkligen något att beakta nu när den yttersta eliten nu kommer ut på tävlingsbanan efter vinterträningen. Milliondollharrhyme hade ett väldigt fint fjolår och sprang in närmare 1,5 miljoner. Han har dock nu hunnit bli hela nio år gammal, och redan i fjol var det tydligt att han är som mest effektiv med ryggresa. Gissningsvis är detta än viktigare nu när han blivit ett år äldre. Han är väldigt svårrankad i det här loppet och jag har svårt att avgöra om nuvarande 7 % är för mycket eller för lite. Så till Mister Hercules.Han gjorde förra året tio starter, vann fem av dessa, och sprang in en knappmiljon. Noterbart är att han rankas näst sist i Loppsimulatorn. Det är såklart fel, men som tidigare nämnt en effekt av att han inte har tävlat sedan november. Att han däremot ska streckas så hårt som nuvarande 31 % känns mastigt. Det kan absolut vara så att han brakvinner, men det är en ganska speciell häst med höga toppar och relativt djupa dalar. Kombinationen Örjan i sulkyn, bakspår och årsdebut gör att det absolut finns i leken att han får ett snällt lopp i syfte att bygga hästen för säsongen.

 

Till Loppsimulatorn

Omtag på Ultion Face?

Nåväl, till de topprankade iLoppsimulatorn. Först rankas 4 Axel Ruda. Det känns konstigt att skriva det, men givet den fina vinter han haft och avslutningen han visade senast gör att han faktiskt ska räknas tidigt här. Se även den ruggigt fina triggerlista Estable har identifierat. Exempelvis Axel Ruda har varit 1:a, 2:a eller 3:ai 10 raka starter. Detta är inte något man ser särskilt ofta, än mindre fören häst som frekvent matchats på V75. Ändå måste man givetvis beakta att han är färsk i klassen och då kan man inte begära för mycket i ett sådant härlopp.  Andrarankad är 3 Ultion Face som jag dessvärre spikade sist. Han såg “klar” ut i utgången av sista sväng men kunde inte särskilt mycket överupploppet. Ett ganska märkligt intryck faktiskt men när Adrian anmäler honom hit utgår jag från att allt är bra med honom. Givet spårlottningen för honom och de värsta konkurrenterna är detta min ganska klara etta i loppet, och faktiskt en tänkbar spik även denna gång. Jag har några spikar att välja mellan den häromgången och kommer avvakta in i det sista innan jag fattar ett slutgiltigt beslut. 

Loppets joker

Innan vi stänger boken för SpringRace vill jag även nämna tredjerankade 10 Mellby Jinx. Hästen har gjort två starter för Daniel Wäjersten, men jag skulle ändå bara räkna det som en start då han gjorde den första i slutet av förra säsongen efter att ha varit igång hela året. Förra onsdagen gjorde han årsdebut efter en hel vinter i träning hos Wäjersten, han fick ett bra lopp och gick med full fart först övermållinjen. Jag tycker att han är en rolig joker i det här loppet.

 

Lycka till med avdelningen samt omgången i sin helhet!

 

Till denna omgång har jag öppnat upp två V75-system som ni kan köpa andelar i:
* Mitt vanliga för 102 kr/andel kan köpas här
* Ett lite större jackpotsystem för 278 kr/andel kan köpas här

 

Allt gott!

Göthberg
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.