V75
Solvalla
2022-11-24

V75-7: Kapacitetsmässigt höjer sig två hästar

Med klara favoriter i flera andra lopp denna omgång tror vi att Klass 1-finalen blir ganska så jämnspelad. Två hästar sticker ut och det är svårt att skilja dem åt, men pass upp för skrällen!

Äntligen bra spår!

12, 10, 7, 9. Det är de senaste spåren för 1 Declan. Nu har han dragit spår 1 och intrycket senast gav verkligen mersmak. Detta är en fyraåring som stundtals känt på motståndet mot kulltopparna. Hästen har överkapacitet för klassen och vi rankar honom etta i loppet. Loppsimulatorn rankar honom bara som femma, främst som en följd av att han rankas svagt på parametern Hästens form. Detta är en grundparameter i Loppsimulatorn, men vi måste komma ihåg att den tittar på starter två månader bakåt i tiden. Under den perioden har hästen startat mot tufft motstånd från usla spår, som vi redan varit inne på. Det är viktigt att även titta på bakomliggande orsaker till varför ekipage rankas bra/dåligt i Loppsimulatorn på enstaka parameters. Innerspåret är kanske inte det allra bästa för Declan, men vi påminner om starten 220813 på Åby då han öppnade riktigt bra från spår 1. Innerspår på Åby är dessutom klart sämre än på Solvalla. Vi tror inte att han håller upp spets, men bör öppna så pass bra att han kan kliva ut i andraspår i ett tidigt skede, om kusken önskar.

Ställ in dina parametrar med Loppsimulatorn


Vinst senast och vi tror hästen är ännu bättre nu

Många plus hittar vi även på 3 Imperatur Am. Hästen startade senast i Bjerkes V75-omgång i början av november och vann då från positionen utvändigt om ledaren. Värt att notera är att det var hästens första start på två månader. Vi utgår från att han är än mer förbättrad inför denna start. Precis som Declan var Imperatur Am med i Derbyt, och även han tycker vi har överkapacitet för Klass 1. Loppsimulatorn rankar honom som trea. Vi skulle nog säga att det är andrastrecket i loppet.

Se allt inför V75-7


Inte helt given spetsstrid

Första -respektive andrarankad i Loppsimulatorn är de två hästarna som vi ser som de främsta buden för spetspositionen: 4 Pure Muscle och 5 Without A Doubt. För Pure Muscle noterar vi en intressant trigger i Enda 3-åringen i loppet. Hade loppet körts tidigt på säsongen hade vi troligen noterat det på minuskontot, men så här sent på säsongen är det inget man behöver ha med i sin värdering, anser vi. Hästen kommer från vinst senast då han lite turligt kom till spets då en motståndare invändigt galopperade. Without A Doubt är lite mer härdad än Pure Muscle och även han är riktigt snabb från start. Många kommer nog landa i Pure Muscle som den givna spetsfavoriten. Vi håller med om att han har störst chans att speta, men helt säkert att han gör det är det inte. Oavsett så lär Without A Doubt hitta ner till bra position garderar man loppet med några stycken är han ett givet streck på kupongen till endast 1 %!


Lycka till med V75-avslutningen! Länk till mitt Tillsammanslag hittar ni här, 100 kr per andel.

Daniel Göthberg
Se allt inför V75 på Solvalla
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.