V75
Jägersro
Medlemsartikel
2022-11-18

V75-7: Skrällfokus i den sista avdelningen

Bronsdivisionen som körs över lång distans är ett klurigt men väldigt spelvänligt lopp. Estable har identifierat många potentiella skrällar. Vi lägger fokus på dessa i jakten på lite större pengar!

Hög strulrisk men felfri tror vi att han gör upp om segern

Förhoppningsvis har ni streckat sparsamt inför den sjunde avdelningen, för som vi ser det är Bronsdivisionen en öppen historia denna lördag. Klart svagare sportsligt än förra veckan, men minst lika spelvänligt. Estables Loppsimulator har rankat upp flera intressanta lågstreckade hästar och det är dessa vi ska kika på i den här texten. Allra högst upp i rankingen hittar vi 1 Manual Flight. Triggern Har galopperat i 4 starter av de sista 5 är såklart inte smickrande men då hästen bara är streckad till 7 % får man hacka i sig att strulrisken är hög. Conrad Lugauers häst kan dessutom öppna bra och innerspåret på Jägersro är fördelaktigt. Även om det inte skulle bli spets är hästen garanterad en fin resa härifrån. Perfekta förutsättningar för en skräll med andra ord!

Till Loppsimulatorn


3%?

En ännu större kupongrensare är Loppsimulatorns andrarank 7 Stenson. Bara streckad till 3 %! Hur gick det till? Läget är såklart byngligt och 2640 kanske inte är den mest optimala distansen men i en svag Bronsdivision står sig Stenson bra kapacitetsmässigt. Han avslutade dessutom bra sist så formen lär det inte vara något fel på. Ett givet streck tycker vi!


Ner till plankan och därifrån kan det lösa sig

Trea i Loppsimulatorn är 5 Dali Pagadi. Hästen har inte startat på 44 dagar (se triggerlistan) men återigen, sådant får man se mellan fingrarna för när vi har att göra med en bra häst med bra spår, som bara är streckad till 4 %. Dali Pagadi kan öppna bra och lär söka plankan. Oavsett om det blir spets, rygg ledaren eller tredje invändigt gillar vi hästens chanser i relation till spelprocenten.

se trigges för samtliga hästar i loppsimulatorn


Bland de betrodda vill lyfta Hobart

Då loppets bästa hästar har dragit bakspår tycker vi det är ett bra tillfälle att dra fram breda penseln och måla på så brett man har möjlighet till. I mitt Tillsammanslag för Estable är jag inte främmande för en helgardering, eller åtminstone nästintill. Vi kan dock inte avsluta den här texten utan att nämna 10 Hobart, en häst som undertecknad gillar skarpt. Hobart är en fyraåring som inte riktigt kunnat hävda sig mot de allra bästa i kullen men som har matchats tufft och duger fullgott i ett sådant här lopp. I triggerlistan ser vi Ny kusk, Victor Rosleff har inte kört hästen på 6 starter. Han har dock kört honom tidigare, i synnerhet tidigt i karriären och han känner hästen väl. Skulle man välja ett annat upplägg än bred gardering skulle en fräck spik på Hobart vara ett alternativ.


Lycka till i jakten på 7 rätt!

Daniel Göthberg

Se allt inför Jägersro här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.