V86
Solvalla
Åby
2022-10-05

V86: Final av Superdays med jackpot att spela om

Så har V86 Superdays kommit till sitt slut för den här gången. Åby och Solvalla står för värdskapet och ett antal extramiljoner i potten. Vi kikar lite närmare på några av loppen, häng på!

V86-2: Breeder’s Crown för tvååringar

Tvååringslopp är till sin natur alltid svåra. Att i Loppsimulatorn välja vanliga parametrar som Form och Startpoäng funkar inte riktigt då hästarna gjort så få starter. Istället väljer vi att helt fokusera på parametern Hastighet. Även om det långt ifrån ger en fullständig bild, så ser vi vilka hästar som kommit längst i sin utveckling fram till dags dato. Självklart kommer många hästar rekordsänka kraftigt i det här loppet, då många bara gjort en eller två starter. Exakt vilka som kommer rekordsänka och med hur mycket är dock klurigt att räkna på. Därför väljer vi att titta på vilka som hittills sprungit snabbast, eftersom vi då med säkerhet vet vad de är kapabla till i dagens lopp. Klar etta är Stefan P Petterssons 2 Kitty Hawk. Hon har gjort en start i Sverige och dessförinnan tävlat i USA. Där räckte hon inte riktigt mot kullen, men bara det faktum att hon har gjort starter på andra sidan atlanten är ett bevis för att hon sannolikt mer ”färdig” än konkurrenterna. Alla hästar i loppet är välstammade, men Kitty Hawk måste ändå anses som något extra. Mamman är det forna italienska toppstoet Nalda Nof som bland annat lämnat Hell Bent For Am.  Kitty Hawk kommer bli favorit och det blir viktigt att hålla koll på spelprocenten. Den får inte bli för hög på en tvååring för att man ska vilja spika. 

Kolla in V86-2 i Loppsimulatorn


V86-6: Vissa frågetecken för de två mest streckade

Andrahandsfavorit bland de tidiga spelarna, tillika förstarankad i Loppsimulatorn, är 4 Zlatan Knick. Här måste vi dock höja ett varningens finger, då hästen främst startat i monté under året. Resultatet i Loppsimulatorn blir alltså lite missvisande, eftersom han tagit sina placeringar i en annan tävlingsform, och därtill främst mot lite enklare motstånd. Han är en av flera som kan vinna loppet, men runt 20 % som han är i nuläget känns för mycket. Loppets spelfavorit 7 The Bald Eagle har haft det kämpigt på slutet och gör här andra loppet i ny regi. Vi noterar dock triggern Har bäst vinnartid i loppet, 11.7a på Short distans sista 12 mån. Ändå frågetecken för de två mest betrodda, och en bredare gardering behöver inte vara fel.

Till Loppsimulatorn


V86-7: Årsdebut för klassig femåring

4 Marre’s Dreamboy gör här årsdebut, och rankas därför sist i Loppsimulatorn då det inte finns någon aktuell data på honom. Detta är en klart kapabel häst som under sin fyraåringssäsong matchades mot en yttersta kulltoppen som Calgary Games, San Moteur och Önas Prince. Etta i Loppsimulatorn rankas 11 Wish Me Magic. Detta är en jättefin häst, men dels har han fått ganska snabba pengar på sig, dels har han dragit ett tråkigt spår. Med rätt klaff inte borta, men vi skulle inte säga att han är bland de första i ranken. Även detta är ett öppet lopp där vi noterar exempelvis 2 Gerben (varit alltför dyr för undertecknad!) med den finfina triggern Har bästa rekordet i loppet, 11.4a på Medium distans. Passas ska även startsnabbe femteranken 1 Missing Tooma göras som vi vet har en bra speed och är garanterad en fin resa. Bland de tidiga spelarna streckad till under 5 %, men det kan vi nog räkna med ökar en del innan spelstopp.

Ställ in dina egna parametrar i Loppsimulatorn


Lycka till med omgången! 

Daniel Göthberg

Kolla in estables rank
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.