V86
Solvalla
2022-07-13

V86, jackpot, Solvalla! Vi tar tempen på tre storfavoriter

Jackpot på Solvalla och vi har hittat motbud till några av de större favoriterna. Häng på!

Vi hann knappt luta oss tillbaka efter lördagens jackpotomgång på Halmstad innan vi blev varse om att vi har en ny jackpot framför oss! V86 och Solvalla hör ju ihop, normalt får huvudstadsbanan dela loppen med en sidobana. Nu på sommaren står en bana för samtliga avdelningar, och att det är Solvalla som arrangerar just denna vecka när det är jackpot är kul. Vi har hittat motbud till några av de större favoriterna. Häng på!

V86-1 – Storfavorit som gör årsdebut

Favorit här blir 4 Chicharita. Som vi kan se i loppsimulatorn fångas hon inte upp av Estable. Inte så konstigt då hästen inte startat sedan augusti 2021. Detta är en viktig aspekt att ta med sig när man använder Estables standardrank och loppsimulator. Nurmos är ju dock unikt skicklig att ställa i ordning hästar efter lång vila, så vi får nog utgå från att Chicharita kommer väl förberedd. På samma sätt får vi tänka kring 8 Brezza Du Kras som bara har gjort en start i år (april). Det får dock inte vara för mycket ringrost hos dessa två, då det inte saknas motstånd. 1 Beauty Wind rankar väldigt bra på framförallt Hästens form. Hon har matchats tufft och man kan tycka att hon står lite på tur för att få vinna snart. Tidigt rankas även 2 Xanthis Delicious, faktiskt allra högst på den viktiga parametern Snitt/start, kr. Senaste insatsen lämnade dock lite att önska och kanske kan det vara så att formen pekar åt fel håll.

Chicharita är sannolikt bästa hästen i fältet. Om man väljer att spika eller inte blir i stort sett en fråga om man tror att Nurmos har lyckats ställa i ordning på bästa sätt. Han har ju gjort det förut, men om han gjort det här blir upp till var och en att bedöma.

V86-6 – Vi jämför favoriten med Estables förstarank

Detta är vid en första anblick kanske inte det roligaste spelloppet. Endast åtta anmälda och därefter en strykning. Sju hästar gör upp och klar streckfavorit är Redéntränade 6 Erv Zet. Andrahandsfavorit, och Estables etta, är 8 Bästa Nesta som gör fjärde starten i Katia Melkos regi. Som vi ser i Loppsimulatorn sticker båda ut ganska rejält i Estables rank. Erv Zet har betydligt högre Snitt/start, kr. Här måste vi dock komma ihåg att Bästa Nesta under de senaste sex månaderna gjort många starter i Italien där prissummorna är lägre än i Sverige. På såväl Startpoäng (senaste 6 månaderna), Hästen form och Hastighet rankar Bästa Nesta bättre.

Detta är ett bra sätt att börja sin analys av loppet. Om man går lite djupare och kollar hästarnas starter kan vi notera att Erv Zet inte har startat över 1640 sedan 210731. Vi får nog utgå från att Erv Zet blir släppt till ledningen här, men med så få hästar i loppet blir det aldrig långt fram för motståndarna. Om Erv Zet får dämpa farten och Bästa Nesta kan glida upp i första utvändigt kan det bli en speeduppgörelse på upploppet, och då tror vi att det kan bli jämnare än vad streckprocenten visar.

Visst ska Erv Zet vara favorit, men det finns som vi kan se en del faktorer som talar för att streckprocenten dessa två emellan kanske inte borde vara fullt så stor!

V86-7 – Vi letar spelvärde genom att syna Ruger

Storfavorit i skrivande stund är 3 Ruger. Detta är en högkapabel häst men som är hopplöst osäker. Om man kikar på fyraåringens karriär har han över 50 % galopper, det har sett bättre ut på slutet, men det är ändå en faktor man bör ta i beaktande när streckprocenten ligger runt 50-strecket. I loppsimulatorn rankar han allra sämst på parametern Galopp. Därför tycker vi att det är extra intressant att han även om man inte väljer in den parametern i Loppsimulatorn för att ta fram en standardrank så rankar han ”bara” trea. Ett par hästar sticker ut i negativ bemärkelse (6 Loveyouecus och 8 Xerxes Millpond). I övrigt rankas alla hästar relativt jämnt. Loppet kan betraktas som ett ”en eller alla lopp” med andra ord.

Om man ändå vill gå lite kortare, eller spelar ett reducerat system, tycker vi att man inte ska missa Estables förstarank 5 Katalonia. Hästen är startsnabb och söker sannolikt en ryggresa i ett sådant här lopp. Kanske inte något man vill höra för en favorit, men hästen är i nuläget streckad endast till 6 %. Kul drag om man väljer att gardera!

Avslutningsvis vill vi önska lycka till med spelet, och hoppas att denna text kan ha gett lite inspiration för att försöka fälla favoriterna!

Till Loppsimulatorn
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.