V86
Bergsåker/Solvalla
2023-03-15

V86 på Bergsåker & Solvalla - Vi tittar närmare samtliga avdelningar!

Den här veckan tänkte vi på Estable köra en snabbare genom av samtliga V86-avdelningar. Loppen delas mellan Bergsåker och Solvalla, och såväl sportsligt som spelmässigt ser det intressant ut. Häng på!

V86-1 (2140a): En klar favorit inleder omgången

I den första avdelningen hittar vi ett kallblodslopp för eliten. Dessa hästar möter varandra otroligt ofta, vilket man med enkelhet kan se om man går in på Jämför hästar i Estables standardrank. Exempelvis har Loppsimulatorns etta och tvåa, 6 B.W. Rune och 7 Järvsöodin, mötts 19 gånger. Ändå är dessa lopp svåra för oss spelare då de ofta slår varandra om vartannat, och trots att favoriten B.W. Rune visat kalasform den senaste tiden, tycker i alla fall jag att spelprocenten är omotiverat hög. Detta är ingen direkt snabbstartare, men i form av sitt favoritskap är det tyvärr ganska sannolikt att han blir släppt till spets när loppet har satt sig.  Jag kommer ändå att plocka med några hästar här, och tidig tycker jag att Loppsimulatorns trea 9 Pydin ska räknas. Han kan få loppet härifrån och med ett lopp i kroppen efter vila (där han var bra!) har han förhoppningsvis gått framåt.

Se mer detaljerad statistik i vår standardrank


V86-2 (1640a): Påställt av Nurmos?

De tidiga spelarnas favorit 6 Mellby Imperial har inte startat sedan i juni förra året och rankar därför i princip blankt i Estables Loppsimulator. Inga konstigheter med det. Denna välstammade sexåring har bara gjort 7 starter i karriären och när Nurmos för första gången anmäler barfota runt om och med amerikansk sulky kan vi utgå från att han kommer väl förberedd. Triggern Ny kusk, Magnus A Djuse kör den här hästen första gången är såklart också ett jätteplus. Om vi vänder blicken mot Loppsimulatorn kan vi konstatera att de två topprankade hästarna är 1 Jocke Thå och 8 Brilliantsky. Båda kommer från fina prestationer senast, i synnerhet Brilliantsky som vann över kort distans från bakspår på ett väldigt övertygande sätt. Dock vill jag vara noga att poängtera att båda dessa hästar var ute i rätt billiga gäng sist, och om Mellby Imperial lever upp till sin kapacitet bör han bli svårslagen. 


V86-3 (1640a): Här måste jag gå emot Loppsimulatorn

Kort distans och klar favorit i skrivande stund (även om han trendar nedåt) är 3 In Love Mearas. Dessutom klar etta i Loppsimulatorn. Bara att spika? Nja, så enkelt tycker jag inte att det är. Senast var han ganska klar favorit i ett V86-lopp och intrycket det sista halvvarvet var väldigt mediokert. Visst kan det vara så att han är bättre nu, men då får det vara så. En jag däremot gillade i sin senaste start var Daniel Wäjerstens 5 Kingslayer Pellini. Han gjorde då årsdebut, tillika debut i Daniels regi. Han blev fast långt bak i fältet och avslutade otroligt bra, exempelvis klockade jag sista 700 metrarna till 10.6. Jag tror han är bra nog att vinna detta utvändigt, och jag tycker att han borde vara favorit i loppet. Skulle procenten hålla sig under 40 % kommer jag spika utan att blinka. Att han rankas svagt i Loppsimulatorn har främst med avsaknaden av lopp i närtid att göra.


V86-4 (2140): Click Bait vs Eddy West?

Ja, jag skulle säga att det står mellan dessa. Självklart skulle en häst som 4 Seismic Wave kunna blixtra till, men han får faktiskt visa mer än senast. Galopperade han pga trötthet? Det gick 1.15 på varvet och det ska en sådan häst klara av, årsdebut eller ej. I det här loppet känns det helt givet att 3 Click Bait blåser till spets, och sedan har jag svårt att se någon sätta upp tempot. Han var väldigt svag sist, men givet förutsättningarna ska han räknas tidigt nu. Precis som för Kingslayer Pellini i den förra avdelningen är det främst avsaknaden av lopp som gör att han rankas svagt i Loppsimulatorn. Det är förresten något att tänka på nu när de bästa hästarna kommer ut efter vinterträning, att Estable har begränsad mängd data i närtid för att hantera dessa hästar. Jag gillar dock att hästar med få lopp i kroppen rankas ned lite jämfört med hästar som varit igång en längre tid, just eftersom det faktiskt finns klara frågetecken för formen på dessa hästar. I det här loppet är skillnaden i ren klass mellan Click Bait och de flesta övriga dock för stor. Den givna utmanaren är Loppsimulatorns etta 9 Eddy West. Han är kraftigt gynnad av att få tävla barfota och har en kortspeed som få hästar i landet kan mäta sig med. Skulle det klaffa och han får gå med i en bra rygg genom sista sväng har han god chans att plocka ned Click Bait. Risken är dock att han får gå i en sämre rygg, då motståndet i övrigt är beskedligt, och att det därför blir för långt fram. Här får man bevaka spelprocenten noga fram till spelstopp, för att hitta bästa lösningen av loppet.


V86-5 (2140v): Här gillar jag vad Loppsimulatorn har hittat!

Loppsimulatorns tvåa 1 Whispering Pines har ingen rolig resultatrad, därför tycker jag det är extra kul att han rankas redan som tvåa, och jag skriver under på att han bör räknas tidigt. Senast slutade han oplacerad på V75 men det blev ett väldigt trist lopp för honom där han blev fast invändigt hela loppet och letade febrilt efter lucka över upploppet, utan framgång. I samma lopp löste det sig bättre för 2 Cornerstone, som blev trea. Huruvida han var bättre för dagen än Whispering Pines är ju dock svårt att säga, då den senare blev fast. I det loppet var Whispering Pines betydligt mer spelad av de två, och att Cornerstone i skrivande stund tisdag kväll ska vara streckad till 43 % medan Whispering Pines är bara är 8 % känns väldigt märkligt. Även om Loppsimulatorns trea 4 Mysterious Lucifer klappade ihop fullständigt sist tycker jag ändå att han sett till högstanivån ska räknas tidigt i loppet. Jag är 100 % enig med Loppsimulatorn och dessa tre hästar är mina tre förstastreck i loppet.

Ställ in dina parametrar i Loppsimulatorn


V86-6 (2140v): Tre hästar sticker ut i Loppsimulatorn

Ett skiktat lopp enligt Estables Loppsimulator där tre hästar sticker ut ganska så kraftigt. Dessa och eventuellt någon mer skulle jag tro att man kommer ganska så långt med på kupongen. Först rankas Nurmostränade 11 Mirci A’Lir som stod för en riktig vrålinsats senast. Det råder ingen tvekan om att hon har för lite pengar på kontot sett till kapacitet. De främsta motbuden startar 20 meter framför och först av dessa rankas 6 Flap Motor. Scarlet Knight-dottern har dragit ett perfekt läge med springspår och har därifrån god spetschans. Väl där kan kusken lägga upp det lite som han önskar. Antingen köra i spets, eller släppa till loppets favorit 3 Salamanca. Just Salamanca rankas trea i Loppsimulatorn och inget ont om tränare Sven-Åke Eriksson som ofta kör hästen själv, men triggern Ny kusk, Erik Adielsson kör den här hästen första gången gillas skarpt.


V86-7 (2140a): Spelarna ratar Because The Night efter senaste insatsen

Loppets mest spelade 1 Needl’em och 2 Global Dash rankas tvåa respektive etta i Loppsimulatorn. Inga konstigheter med det, men vi gillar skrällarna som Loppsimulatorn rankar bra och lägger fokus där. Bakom de två nämnda rankas 11 O.P’s Flawless, i skrivande stund bara streckad till 5 %. Svårt läge givetvis, men lopp i kroppen och lättas i balansen. Kan vara ett kul garderingsstreck. Hög kapacitet vet vi att Loppsimulatorns femma 10 Because The Night har. Han svek mig på V75 i näst senaste starten och senast var han svag. Kapaciteten finns ju dock såklart kvar och nu är han totalt bortglömd till ynka 5 %. Ett helt givet streck som jag ser det. 


V86-8 (2140a): Svårfälld favorit avslutar avdelningen

Loppsimulatorn målar här en bra bild över verkligheten, anser jag. Inte bara att 2 Real Scotch rankas etta, utan just för att han är så klar etta, och sedan relativt jämnt där bakom. Jag skriver ofta om hur man kan använda Loppsimulatorn på olika sätt, och just att identifiera skiktade eller ojämna lopp tycker jag är en nog så bra funktion som att sätta den inbördes rankingen rätt. Väljer man ändå att gardera loppet så gillar jag verkligen Loppsimulatorns drag, för så måste vi väl kalla det när loppets andrarank är streckad till endast 3 %: 5 Beau Levallo. Han stod senast för en jättefin insats där han fick stryk endast av en smygkörd. Kapacitetsmässigt är nog första utmanare dock 1 Balotelli Face, tillika tredjerankad i Loppsimulatorn. Årsdebut är såklart ett minus, så även att han går med skor, men hästen matchades tufft i fjol som treåring, vilket är något jag alltid värdesätter högt.

Till Loppsimulatorn


Hoppas ni gillade det här konceptet med lite kortare texter om varje lopp! Tänk på att det jag skriver är mina tankar, där jag tar hjälp av Estables olika verktyg. Beroende på hur strecken rör sig fram till spelstopp kan mitt slutgiltiga spel skilja sig från det jag skrivit här. Mycket av omsättningen kommer in sent på onsdagen, och spelprocenten är såklart helt central när jag lägger mina spel.


Jag vill önska alla lycka till med liret! Har ni inte tid att ta ut en egen kupong, eller helt enkelt vill sprida riskerna kan ni köpa en andel i mitt system för 128 kr.


Jag har även öppnat upp mitt andelsspel för lördagens V75 på Momarken. Dessa kan ni köpa här.


Allt gott!

Göthberg

Se allt inför kvällens V86
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.