V86
Mantorp
2022-08-10

V86 på Mantorp med Breeder’s Crown

Veckans höjdpunkt är såklart lördagens jackpotkryddade V75-omgång på Åby. Finaler med Åbys Stora Pris som russinet i kakan. Vi värmer upp med att syna tre lopp i onsdagens V86:a på Mantorp. Häng på!

V86-4: Elitloppsdeltagaren blir jättefavorit


Vi törs nog redan nu lova att 6 Click Bait som återfinns i den fjärde avdelningen kommer bli omgångens största favorit. Självklart berättigat. Hästen är given favorit att nå spets, vilket är en position han höjer sig rejält i. Även överlägsen etta i Loppsimulatorn. Med bara åtta deltagare i loppet kan det bli en ganska sömning historia.

Vi tänkte ändå grotta ner oss lite i loppet. Vid favoritfall skulle det rensa rejält! Click Bait är ju van betydligt tuffare motstånd än detta. Senast var han ute i Hugo Åbergs Memorial men dalade efterhand i loppet. Kanske greppar man efter halmstrån här, men det kan vara så att det är ett lopp som påverkat hästen negativt. Dessutom måste väl formen dala någon gång? I ärlighetens namn krävs nog inte toppform för att vinna detta, men vi ska ändå kika på lite motbud.

Andrarankad i Loppsimulatorn är 7 Antonio Trot, vilket känns rimligt. Hästen är mycket långsam från start och är kraftigt gynnad av att det bara är åtta hästar i loppet. Han har också matchats tufft och har duktige Magnus A Djuse i sulkyn. Kommer säkert stå för en fin avslutning här. Tredjerankad är 8 Racing Mange. Hästen rankas dock relativt svagt på parametern Hästens form, vilket även återspeglas i resultatraden. Detsamma kan vi säga om fjärderankade 3 Gareth Boko. Det var länge sedan det lyste om den forne Elitloppsdeltagaren.

Det här loppet är ett bra sätt att demonstrera hur Loppsimulatorn kan användas för att identifiera skiktade lopp. Click Bait är som tidigare nämnt överlägsen etta och Antionio Trot klar tvåa. Bakom dessa är staplarna skrämmande korta. 

V86-6: Klar favorit över 1640a men motbud i toppform

Favorit i den sjätte avdelningen blir 2 Comes With Age. Såklart svårt att argumentera emot då hästen varit 2,1,1,2 i sina fyra sista starter, och dessutom har dragit bättre spår än de främsta konkurrenterna. Även Loppsimulatorn rankar Comes With Age först. Trav handlar ju dock inte bara om att hitta bästa hästen, utan man bör ju även ta hänsyn till spelvärdet. 

Loppsimulatorn har hittat en spännande andrarank i 10 Capital Gain C.C. Hästen kommer med knallform och har tidigare visat att han går fint från kön. Självklart är det viktigt att vara ödmjuk för det faktum att det är bakspår över 1640 på en bana med kort upplopp. Vi tror dock att om det skulle det bli minsta tempo i loppet blir han svår att stå emot för övriga hästar. När spelprocenten ser ut som den gör är han såväl ett tidigt som kul streck på kupongen.

Tyvärr är 8 Prosecco struken, som annars hade kunnat vara ett intressant skrälldrag. Ett rejält långskott är dock 12 Anastasia Tav. Faktiskt fjärderankad i Loppsimulatorn men streckad under 1 %. Det har varit en del ”surr” om henne sedan hon kom till Sverige. Som sagt helt bortglömd nu men tyvärr även bortlottad från spår 12.

Sammanfattningsvis är det en sund favorit i Comes With Age, men spelprocenten känns i högsta laget. Capital Gain C.C. är det tidiga strecket bakom.

V86-8: Vi letar spelvärde i avslutningen

Avslutar omgången på Mantorp gör Breeder’s Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Klar spelfavorit är 4 Ikaros Sisu. Dock bara fjärderankad i Estables standardrank. Förstarankad är istället 8 Karat River.

I det här loppet tänkte vi ta funktionen Jämför Hästar till hjälp och väljer in de fyra förstarankade hästarna hos Estable. Om vi bara tittar på datan i jämförelsen sticker galopprocenten på de två nämnda hästarna ut rejält i negativ bemärkelse. Tredjerankade 1 Grappa Boy däremot, där ser vi saker vi gillar! Klart färre galopper och dessutom bästa rekordtiden för distansen. Från spår 1 är Christoffer Erikssons springare garanterad en bra resa dessutom. Tittar man bortom statistiken är Ikaros Sisu rätt favorit i loppet, men det går inte att blunda för spelprocenten på Grappa Boy. Ett givet streck vid gardering enligt oss!

Lycka till med omgången!

Kolla in omgången på Estable
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.