V86
Solvalla
Åby
2022-08-31

Vi värmer återigen upp med V86 inför helgens jackpot på V75

Blickarna vänds mot Solvalla och Åby som bjuder in till riktigt fina V86-tävlingar. Såväl fin sport som roliga spellopp tycker vi. Häng på när vi kikar närmare på tre av avdelningarna!

V86-1: Storfavorit i första avdelningen

En spårtrappa med nio startande ekipage inleder omgången. Loppsimulatorn och de tidiga spelarna är inte överens här. Klar spelfavorit är 3 Calamari, men bara rankad tvåa i Loppsimulatorn. Förstarankad är istället 7 Beatrice Trio. Vid en första anblick ser vi att dessa två sticker ut ganska så rejält från övriga.

Beatrice Trio har varit en intressant följetong sedan hon kom till Sverige. Hon har bara gjort sju starter här och felfri inte varit sämre än trea. Sticker ut gör segern i Diamantstoets final i Eskilstuna i juli. Problemet är de två starterna därefter då det har blivit två galopper. Vi ser här även en neutral Insikt (hittas i Estables standardrank): Inte startat på 36 dagar. Kanske kan det hänga ihop med galopperna, och att hon nu har blivit uppfräschad. Att insikten klassas som just neutral är träffsäkert här, för den 36 dagar långa vilan kan vara både positiv och negativ för hästen.

Samma Insikt ser vi även för 3 Calamari som inte heller startat på mer än 30 dagar. Vi tycker att hon ska vara förstarankad här då det trots allt finns fler frågetecken kring Beatrice Trio, men inte ska det väl skilja mycket på spelprocenten?

Då loppet körs på Åby får vi inte glömma de dubbla open stretch-spåren. Detta gynnar Loppsimulatorns tredjerank 1 Nikita Vrijthout. Hon kan öppna bra men vi är inne på att det troligen blir släpp till favoriten. Med rygg ledaren som ett tänkbart scenario är hon ett kul skrälldrag i loppet. Faktiskt även identifierad som just Potentiell skräll i Spelvärderutan.

V86-6: Stolopp över tre volter

Den sjätte avdelningen körs på Solvalla och propositionen känner vi igen från V75 då den är väldigt vanlig i Diamantstoet. Tre volter med just ston har vi att analysera, vilket ofta är kan vara knepigt. Mycket knapp etta i Loppsimulatorn är 13 Digital Class, som startar på 40 meters tillägg. Detta är en ärlig och fin häst som sällan gör ett dåligt lopp, kollar vi raden har hon som sämst varit fyra. Vi ser även den mycket fina Insikten Ingen galopp i de sista 23 starterna.

Det kommer dock inte bli enkelt att plocka 40 meter på Loppsimulatorns andrarank 2 Parfait A.F. Hon är startsnabb och från spets kommer hon bita ifrån bra. Här kan det vara dags för lite enkel matematik. I senaste starten ledde hon från start och gick i mål på tiden 1.13,3. Skulle hon springa samma tid den här gången måste Digital Class springa en 1.12-tid. Inte alls omöjligt men hon kommer säkert få göra en del jobb i spåren. Lyckas hon med detta är det bara att lyfta på hatten.

Detta är ett öppet lopp men om vi ska nämna ytterligare en häst är det Loppsimulatorns fjärderank 1 Onion San Tooma. Hon startade senast i Diamantstoet på Rättvik i början på månaden. Här får undertecknad erkänna att hon var klart bättre än förväntat då hon slutade trea efter att ha sprungit länge i spets. Hon lär inte hålla upp ledningen här, men får en fin invändig resa från innerspåret.

V86-8: Knallform på Loppsimulatorns förstarank

Ett klurigt voltstartslopp med tillägg avslutar kvällen. Klar etta i Loppsimulatorn är 9 Wish Me Magic. Det är inte svårt att förstå då man tittar på raden. I de senaste fem loppen har han inte varit sämre än tvåa, samtliga av dessa lopp är med 100k+ i förstapris dessutom. Senast i V75 finalen på Åby avslutade han ruggigt bra via open strech och hann dit precis i tid för att kunna inkassera 220 000 kr. Spelprocenten visar runt 15 % och vi är inne på att han kommer bli underskattad återigen. Vi måste dock ha med oss att loppen blir tuffare och tuffare i takt med att han blir allt rikare. Såklart ett givet streck.

Motstånd saknas dock verkligen inte då Wish Me Magic här får stifta bekantskap med klasshästar som 11 Phoenix Photo och 13 Zarenne Fas. Dessa två rankas trea respektive fyra i Loppsimulatorn. Två intressanta Insikter för Zarenne fas: Bästa rekordtiden i fältet samt Magnus A Djuse kör för första gången på 13 starter. Förvisso inte så konstigt att det dröjt mellan starterna för Magnus då Zarenne Fas främst varit ute i monté på slutet. Hästen är klart svårbedömd men kapacitet så det räcker och blir över vet vi ju att det finns. 

Vi hoppas att ni är lika taggade som oss på Solvalla/Åby-kombon! Lycka till med spelet!

Daniel Göthberg
Hela omgången hittar du här
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.