V86
Eskilstuna
2022-07-20

Vi värmer upp med fina V86 tävlingar i Eskilstuna

Hail Marys första start sedan Elitloppet och ett otroligt spännande fyraåringslopp. Det, och mer, väntar i kvällens V86. Missa inte tipsen här!

Jackpot på V75 på lördag, vi värmer upp med fina V86 tävlingar i Eskilstuna

Även om veckans huvudattraktion är lördagens V75-jackpot på Axevalla, följt av Stochampionatet på söndag, ser vi med spänning fram mot dagens tävlingar på Eskilstuna. Vi får bland annat se Hail Mary i första starten sedan Elitloppet. Dessutom bjuds vi på ett otroligt spännande fyraåringslopp där ett par hästar kan få chans på revansch. Vi tar en titt på tre av loppen, häng på!

V86-2: Låg klass över två volter med 15 startande

I den andra avdelningen hittar vi en klar streckfavorit i förstarankade 15 Eskobar Zet. Precis som övriga Zet-hästar uppfödd av Brixton Medical (Redén) där han också startade karriären, men återfinns numera hos Susanne Frang sedan 1 maj i år. På två starter i den nya regin har hästen en förstaplats och en andraplats. Den avelsintresserade gillar garanterat även stammen. Springband kan dock vara knepigt vilket vi såg för favoriten Beatrice Trio på V75 i lördags. Helt klart rätt favorit ändå men hårt streckad. Vi tar statistiken till hjälp för att få en överblick av loppet.

Instinktivt är det här ett lopp man vill leta skräll i då vi har en storfavorit i låg klass. Däremot i Loppsimulatorn är det tydligt att det är ett relativt skiktat lopp där mer än en handfull sticker ut kraftigt i negativ bemärkelse. Loppets andra -och tredjehandsfavorit är även de hästar som Estables Loppsimulator identifierar först bakom favoriten: 12 Father Simon och 7 Irqua Soleil Am. Vi tycker därför att det kan vara intressant att jämföra dessa två hästar med favoriten. Vi kan då använda funktionen Jämför hästar som går att finna i Estables översikt för avdelningen. Här ser vi flera saker som talar till favoritens fördel. Framförallt Tid, genomsnitt tycker vi är intressant och där sticker Eskobar Zet ut kraftigt. Dessutom kan vi se att han är mer travsäker än de två nämnda konkurrenterna. Kanske ska vi hoppas att Eskobar Zet sjunker lite i procent så att vi kan banka in spiken med gott samvete? Svårt!

V86-3 : Jepson mot Djuse i spetskörningen öppnar upp för skräll?

I den här avdelningen finner vi ytterligare en stor favorit, tillika förstarank i Loppsimulatorn: 4 Copen Chuck S.M. Utifrån det vi ser i Loppsimulatorn kan vi tycka att 50 % kanske är i högsta laget. Andrarankade 5 Ceboruco är snabb ut precis som favoriten. En körning dem emellan skulle passa perfekt för tredjerankade 2 Reshevsky, som i nuläget är streckad under 10 %. Hästen satt senast fast med sparat på V75 och ska nu gå barfota runt om för andra gången i karriären. Skulle det bli tempo från start tycker vi även att det är intressant att kika närmare på fjärde -och femteranken i Loppsimulatorn 9 Being Jolly och 10 Notorius Zon. Precis som Reshevsky rankar dessa högt på parametern Snitt/start, kr, vilket vi gillar!

Med allt detta sagt är ändå Copen Chuck S.M. en sund favorit, i synnerhet då han har spår direkt invändigt om värsta motbudet i såväl spetsstriden som loppet i sig. Vi håller dock ett öga på hur spelprocenten utvecklas fram till spelstopp.

V86-7: Det här loppet har verkligen allt vi kan önska

Den här avdelningen bjuder på allt: toppklassig sport men också ett jämnt och klurigt spellopp. I loppsimulatorn ser vi hur jämnt det faktiskt är. Ingen häst sticker ut nämnvärt åt endera håll, med undantag för 8 Global Cashflow. Hästen har dock bara gjort en start i år, då oplacerad, vilket gör att han inte alls fångas upp i Loppsimulatorn.

Förstarankad i denna simulering är 10 Power Doc, som var en jätteöverraskning som tvåa i Kungapokalen den 7 maj. Tveksamt om han kan överraska igen, men värd att bevaka då spelprocenten troligen blir låg.

Vi får även återse 2 L.A. Boko, 4 Luuk Schermer och 6 Kentucky River. Dessa möttes i en högklassig Klass 2 final under Elitloppshelgen. Den gången vann Kentucky River på ett imponerande sätt. L.A. Boko var stark som tvåa, medan Luuk Schermer var tapper som trea efter att ha tappat en sko under loppet. Om vi jämför dem ser vi exempelvis att L.A. Boko har tjänat mest pengar i år av dessa tre. Han har dock startat ett par gånger mer än Kentucky River och loppen i Nederländerna som Luuk Schermer gått i har inte varit lika pengastinna.

En av anledningarna till att det här loppet är så svårt och roligt är att det är klurigt att sätta in hästarna mot varandra. 1 Aquarius Face och 3 Beat Generation har mestadels startat i stenhårda årgångslopp, medan vissa andra startat i ordinarie V75-klasser, exempelvis 9 Charliebrown Effe.

Vi hoppas att statistiken kan hjälpa till i jakten på 8 rätt. Lycka till!

Gör din analys på estable
Till estable.se

Vill du prenumerera på estables nyhetsbrev och få gratis tips?

Genom att klicka på Prenumerera bekräftar du att du läst vår Integritetspolicy. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Tack! Du kommer nu motta estables nyhetsbrev.
Oj! Något blev fel. Prova igen.